Scroll To Top

Søster Wainwright leverte

Artister: Sjangre: , , ,
Karakter

(Pavilion, Roskilde Festival, Danmark – fredag 30. juni 2006)
Foto: Beate Magerhol

Foran en godt og vel fullsatt Pavilion-scene entret en camping-kledd og ujålete Martha Wainwright podiet med to akustiske gitarer og sine fjongeste sko. Uten frykt for å miste tilhørernes interesse, åpnet hun med sin eneste egentlige hit, Factory. Dette viste seg å være et genialt trekk. Med kun en EP og ett album i bagasjen, utviklet det hele seg til en uhøytidelig og spontan affære, der det hele fikk lov til å dreie seg om performeren Martha Wainwright, i stedet for å la showet bli en transportetappe mot den låten ”alle kom for å høre”. Hun har en fantastisk stemme og leverer sangene med en intensitet som nærmest mangler sidestykke. Som gitarist er hun riktignok langt ifra noen magiker, men trakterer allikevel instrumentet på en effektiv og sjarmerende rufsete måte.

Flørtet med publikum
Mellom låtene flørter hun sjenert med publikum, serverer betraktninger om mangt og tillater seg også å ta imot en begeistret tilhørers forespørsel om å spille noe av hennes far, Louden Wainwright III. Hun kjører etter en kort presentasjon i gang antikrigslåten Pretty Good Day. Da hun et øyeblikk glemmer teksten, er hun ikke snauere enn at hun stopper opp et drøyt sekund, bøyer hodet fremover, tar seg et øyeblikk ettertenksomt til haken og fortsetter som ingenting har hendt. Til publikums elleville jubel, selvfølgelig. Underveis følger låter som Far Away, G.P.T fra hennes selvtitulerte debutalbum, og også en uptempo versjon av familievennen Leonard Cohens Tower Of Song. Hele tiden mens hun tramper takten på nesten ritualsk vis, med sine glitterbelagte høyhælte sko og med nærmest telemarksknekk i knærne.

Etter å ha fullført sitt planlagte sett, forlater Martha scenen til Roskilde-publikumets høylytte applaus, og har ikke annet valg enn å komme tilbake for et ekstranummer. Hun avsluttet sin første opptreden på Roskilde Festival med tittelsporet fra hennes debut-EP Bloody Mother Fucking Asshole, og et løfte om å sees senere på kvelden på broren Rufus Wainwrights konsert på Arena-scenen.

Om skribenten

kommentarer