Kjølig publikum, hete artister

Kjølig publikum, hete artister

(Månefestivalen, Fredrikstad – 28. – 30. juli 2006)
Foto: Kjersti Lerkerød

Det er sjette året Månefestivalen arrangeres i plankebyen Fredrikstad, i år i pur idyll i gamlebyen. Mens festivalhelgens første dag ble innledet av Serena-Maneesh, etterfulgt av Furia og Ralph Myerz, dukket Jaga Jazzist, Raga Rockers og legendene Fuzztones (bildet) opp på lørdag.

Fotograf: Kjersti Lerkerød

Legender
I strålende solskinn vandret sistnevnte band, med Rudi Protrudi i spissen opp på scenen på Tøihusplassen. Selv om publikumsstemningen ikke akkurat gikk i taket, var det stort å opppleve det 26 år gamle bandet som tidligere har spilt med Ramones og The Clash; som underholdt på CGBG i utestedets storhetstid og som ikke minst gis æren for å ha startet grunge-revivalbølgen på slutten av 80-tallet.

Like etter fulgte Jaga Jazzist (bildet under), som gjorde stor suksess, selv om timannsensemblet med trommis Martin Horntvedt i toppform, hadde fortjent enda bedre lyd og oppmøte. Det ødela uansett ikke for Jagas organsike, tighte, ja nesten euforiske sceneopptreden, som rommet låter fra bandets tre album. Dagens klare musikalske høydepunkt, men desverre en av kun fire Norgeskonserter for bandet i år.

Raga rett hjem
Kvelden var ikke slutt med dèt. Noe skjedde idet sola gikk ned og temperaturen ble mer levelig. Kanskje var det ikke det at månen kom fram, men at Raga Rockers entret scenen. Med sanger som Hun Er Fri og Sukker, smeltet østfoldingenes hjerter.
Kunne man klage tidligere på dagen, skal det nevnes at publikumsoppmøtet nådde sitt høyeste nivå siden festivalens oppstart Fotograf: Kjersti Lerkerødmed 2.000 tilskuere. Og lurer man på hvorfor alle ikke er i ekstase hele tiden, har kanskje Fredrikstadmannen med hawaiiskjorte som sa dette ett poeng:
– Det fins mange av oss som diggær Raga Rockers, men vi står jo`kke å hoppær opp og ned hele tida forde.

Med Girl From Saskatoon og Tellusalie på søndag fikk festivalen en fin avslutning. Nå er det bare å vente til neste år.

Kjersti Lerkerød

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.