Straight Out of Vennesla 2 – V for Vennesla!

Straight Out of Vennesla 2 – V for Vennesla!

Litt kuriøst er det unektelig, samlealbumet Straight Out Of Vennesla 2, som ja, kanskje kan justere bildet av den blide sørlandsbygda Vennesla. Det lille samfunnet er kanskje mest kjent for Turbonegro-fiendtlige predikanter og hun der Idol-Jorun.

Da er det på plass med en motpol. Det er heller ikke første gang Venneslas rockemiljø, med Dagfinn Bjelland og Jon Kristian Vassbø i spissen, gir lyd fra seg. Første gang var i 2003. Nå er oppviglerne tilbake med enda et hardrock- og metalorientert samlealbum.

Albumet åpnes energisk av Ramp, som legger lista teknisk og komposisjonsmessig høyt, selv om låta Lobster ikke er direkte nyskapende innenfor hardrockens landskap. Den Adam Levine-liknende vokalen er dessuten albumets fineste. The Laundry følger opp med den noe mainstreamo-låta Why?, som fort blir både mekanisk og forutsigbar.

Kritikerroste Inchis låt Click# er et av høydepunktene på samlealbumet: catchy pop-punk, ikke ulikt canadiske Billy Talent. Ask Bs Messiah 06 følger opp med et herlig innslag hardrock med screamo-vokal og pompøse gitarsoloer.

Mania leverer mørk, ja virkelig kullsort metall med låta Burn to the Ground. Brumlevokalen er imponerende. Trail Of Tears følger opp med pompøs metal som med temposkifter, fanatisk misbruk av dobbel basspedal og innslag av strykere skaper et virkelig høydepunkt for samleplatas metal-fløy. Det kiler i magen.

Hele Vennesla-seansen avrundes med den største verdighet; nemlig med låta 9-29-045 av Green Carnation. Akustisk gitar, melankolske undertoner og et stoisk lydbilde tilfører samlealbumet en nytt aspekt, med 15 minutter vakker, eksperiminetell musikk.

Ikke alt er nytt og nyskapende på det andre albumet Straight Out Of Vennesla-serien. Engasjementet, dugnadsånden og musikken er likevel eksemplarisk, og byr på lovende innslag.

Én ting må imidlertid utsettes, og det er den irriterende lave kvinneandelen. Anmelderen forstår at kvotering kunne blitt seendes stygt ut, gitt den øvrige musikalske aktiviteten i bygda. Likevel: ikke en eneste èn. Kan man ikke konvertere noen pinsemedlemmer, eller noe? Dårlig research.

Med den haka i margen, er det bare å gratulere. Om hver eneste bygd i vårt sparsomt befolkede land trenger en samleplate kan diskuteres. Hvis det betyr mer som Straight Out Of Vennesla, er svaret ja.

Kjersti Lerkerød

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.