En ny festival er født

En ny festival er født

Foto: Kjersti Lerkerød

Fotograf: Kjersti LerkerødFra Utsikten på Ekeberg kan man skue over Oslofjorden, sentrum og grønne åser i vest. På lørdag var det så vakkert, at man kunne mistenke scenarioet for å være hentet fra en av pastellakvarellene som selges i Syden. Gratis inngang var enda et pluss på det alkoholfrie arrangementet med fri aldersgrense.

På plakaten sto navn som MEHE, The Sound Cirkus og Morten Myklebust. I tillegg til disse, spilte en rekke mindre etablerte konstellasjoner fra Oslo østs fritidsklubber.

Fullt trøkk
Med konserter fra klokka 14.00 til 23.00 var det fullt trøkk hele dagen, selv om ikke alt var like slående. Andelen coverlåter kan med fordel kuttes ned neste år. Man kan også tillate seg å være litt mer selektiv med utvelgelsen av bandene. Klarer festivalen å løsrive seg fra fritidsklubbgrepet og assosiasjonene til UKM, vil den få større verdi for et musikkinteressert publikum. Det er nok av flinke artister og band som vil spille.

Likevel var det nok av høydepunkter i løpet av dagen. Ett av dem var The Sound Cirkus, som ga publikum saksofonbasert funkyjazz i en gryende solnedgang. Også metalbandet MEHE var i slaget, og leverte med innlevelse og trykk festivalens mørkeste innslag. Deretter gikk nordstrandsbandet Fotograf: Kjersti LerkerødDonjon Doxy på, og varmet publikum med intens, melodiøs og energisk støyrock. EP-aktuelle Morten Myklebust, avrundet kvelden med lavmælt og var akustisk gitar. Nevnte band og artister er på vei opp, og akkurat her tjener festivalen et viktig formål: Å spre god musikk som ikke har kommet innenfor den etablerte musikkarenanen enda.

Det kunne gjerne vært flere publikummere, men at mellom 100 og 200 var innom i løpet av dagen, er ikke verst for en debuterende festival.

God stemning
Stemningen og mye av musikken var dessuten vel verdt besøket. Selv om noen barnesykdommer, som manglende belysning utover kvelden og litt lite servering (gjerne ølsalg neste år) var merkbart, var det først og fremst klart at konsert på det som må være kanten av Oslo, er en genial idé.

Festivalen markedsfører seg som verdens koseligste, og kan ikke bli tatt i å lyve. Flere oppfordres til å teste ut påstanden neste år.

Kjersti Lerkerød

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.