Absolutt full kontroll

Absolutt full kontroll

(John DEE, Oslo – fredag 27. oktober 2006)
Foto: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas OlsenDen tidligere frontfiguren i bergensbandet Poor Rich Ones har i mange år vært en populær gjest på landets mer intime scener. Med sin aldeles praktfulle stemme har han trollbundet publikum med både egne og andres låter. Mange husker sikkert hans tolkning av a-has Hunting High And Low, der han sang fletta av Morten Harkets vokal i originalversjonen.

Skamros
I høst har mannen omsider fått et nytt gjennombrudd på radio med singelen Take It Easy. Mildt sagt vel fortjent, etter å ha blitt skamrost av kritikere langt tilbake på nittitallet.

Fotograf: Thomas OlsenFredag entret han scenen for et stappfullt John DEE, etter at den artige gjengen i gruppa the Holstein United Bluegrass Boys hadde gjort seg ferdige med musikk som kunne vært hentet rett ut fra Cohen-brødrenes O Brother, Where Are Thou. Og om sistnevnte gjennomførte en ikke så veldig spennende framføring, bød Hut på noe ganske annet.

Fra første stund klinte han til med sin fantastisk stødige stemme. Det er nesten så man tror lyden er lagt til på forhånd når denne perfeksjonisten av en vokalist byr på varene.

Fortjent suksess
Med seg på scenen hadde han i tillegg en solid gjeng med musikanter som absolutt bidro med det nødvendige til William Huts melodiøse komposisjoner.

Fotograf: Thomas OlsenWilliam Hut har alltid visst å tekkes publikum, men fredag tok han enda et steg videre opp mot lyskasterne, og viste at han bør bli sammenlignet med de store gutta og vel så det. Om han fortsetter på denne måten kan det umulig ende med annet enn suksess hva antall solgte plater angår.

Han hadde fortjent det på nittitallet og fortjener det til gangs i 2006. Det er bare å bøye seg i støvet. Vi stiller neste gang!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.