Lydhørt Dybdahl-publikum i Berlin

Lydhørt Dybdahl-publikum i Berlin

(Lido, Berlin, tirsdag 31. oktober 2006)
Foto: Thomas Olsen

Erlend Øye og The Whitest Boy Alive hadde så vidt rukket å pakke sammen etter sin dobbeltkonsert på Lido før Thomas Dybdahl og The Great October Sound gjestet den lille klubben i Kreuzberg. En tidligere kino nå bygd om til klubb og konsertsted.

Forventningsfullt publikum
Litt over ni, slentret bandet inn på scenen. Dybdahl med sneipen i munnen, og nytrimma skjegg, kortere enn på lenge.

Det var et tydelig forventningsfullt publikum som hadde møtt frem. Og når konserten først var i gang var det ytterst få som åpnet munnen. Fokuset var på bandet, Dybdahl og Piece som var første låt ut.

Fotograf: Thomas OlsenHovedpersonen virket overrasket over at så mange hadde møtt opp og takket høflig flere ganger for oppmøtet. Og han proklamerte at målet for kvelden var at alle skulle hygge seg. Noe både publikum og band så ut til å gjøre i løpet av den drøye timen konserten varte.

Har det lille ekstra
Dybdahl har uten tvil det lille ekstra som skal til på scenen. Han lever seg inn i låtene, virker nesten litt fraværende, i sin egen verden, når han spiller. Men mellom låtene gir han all oppmerksomheten til publikum.

Hovedfokuset var selvsagt på det nye albumet. Og låter som Maury The Pawn, Something Real og U, som han introduserte som en homage til soulmusikken, ble tatt godt imot.

Lever opp til navnet
Men det var allikevel mer velkjente låter som One Day You’ll Dance For Me New York, From Grace og Dreamweaver Daydreamer som fikk stemningen til å gå i taket. På de to sistnevnte fikk han med seg publikum på rungende allsang.

Dybdahl & The Great October Sound levde opp til navnet sitt denne kvelden, da de avsluttet en drøy time før oktober gikk over i november.

Fotograf: Thomas Olsen

Norge neste
Science-turneen har akkurat gjort seg ferdig med Frankrike, Nederland og Belgia, og svinger innom Danmark før bandet legger ut på en omfattende runde i hjemlandet.

Fra midten av november vil bandet besøke Oslo, Kristiansand, Bergen, Stavanger, Haugesund, Sogndal, Østa, Trondheim, Nesna, Bodø, Harstad, Tromsø, Narvik, Jessheim, Kongsvinger, Nes og Gjøvik, før turen går tilbake til Danmark for å gjøre ekstrakonserter i København og Århus.

Se flere bilder fra tirsdagens konsert på berlinberlin.no

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.