Scroll To Top

Bra Band På MySpace: The Nomber 5s

Artister: Sjangre:

Panorama har blitt hektet på MySpace. Time etter time, add etter add, tøysemelding etter tøysemelding. Mens mesteparten av tiden går med på tant og fjas, støter vi av og til borti band vi synes er bra. Fremover kommer Panorama derfor til å presentere utvalgte band vi har plukket opp på våre langturer på verdensveven og MySpace.

Først ut er popbandet The Nomber 5s fra Oslo:

Hvordan kom The Nomber 5s i stand, og hvor lenge har dere holdt på?

Einar mekka en hel haug med låter under navnet Nomber 5. Så samla han sammen leftovers og prima kvalitetsmusikere fra diverse Oslo-konstellasjoner og dannet The Nomber 5s. Skjønt, de samlet egentlig seg selv.

– Vi har lagd musikk sammen siden mars i år, men har hatt øvingslokale siden oktober.

Følger gitarpop-tradisjonen
Hvilke band mener dere det er naturlig å sammenligne The Nomber 5s med?

– Alle band innen gitarpop-tradisjonen, kanskje? Spesielt band som Pavement, Tables, Television Personalities, noe Motorpsycho, bob hund og 2 Live Crew.

Bolibompa Demo Records. Fortell litt om dette selskapet. Vil det noen gang opphøre å være et demoselskap?

– Det startet i 2000 med at Pönkarna trengte et selskap å gi ut sine demoer på. Det siste året har aktiviteten økt voldsomt med nye utgivelser av både Pönkarna, Sven’s Bodega og Nomber 5s. Sistnevnte kommer med splittalbum tidlig neste år med Ginheads.

Nå er vi foreløpig veldig fornøyd med demoformatet. Å spille inn musikk på soverommet er moro, og har man det gøy når man spiller inn musikk, låter det moro på cd. Forhåpentligvis. Bolibompa Records er veldig goodtime-orientert. Men når du først nevner det: vi jobber med å få cd’en ut av demo, og starte Bolibompa Emo Records.

Hemmelige ingredienser: Goodtimes og Løsningsorientering
Hver gang jeg setter på Don’t Cry Baby. It’s Only A Demo begynner kroppen min å danse. Det samme har skjedd flere venner av meg. Er det noen skumle tilsetingsstoffer i musikken deres, kanskje? I så fall hvilke.

– De hemmelige ingrediensene er Goodtimes og Løsningsorientering. Tror ikke det er på noen dopingliste ennå, så vi skjønner ikke hvorfor ikke alle band bruker det. musikken er ska og hiphop, kamuflert som døll indie. Vi hører sjelden på gitarindiepop, og er mer inspirert av dansete ting som ska, hiphop og pønk.

Flere av bandmedlemmene deres har også blitt sett i andre konstellasjoner. Er dette et ledd i en større, overordnet plan om verdensherredømme på den norske indierockscenen?

– Neppe. Tror ingen i Nombers eller Bolibompa noen gang har hatt en plan. I alle fall ikke en de har klart å sette ut i livet.

Låtene deres er korte. Svært korte. Hva har dere i mot lange sanger?

– Lange låter en er konspirasjon mot USA og Internett, da det stjeler uforholdsmessig mye båndbredde. Dette vil vi ikke være en del av.

Dessuten tar det, innlysende nok, kortere tid å øve inn korte låter.

Hygienen i fokus
Sist gang dere skulle spille konsert, ble dere stoppet av Mattilsynet. Hele konsertstedet måtte jo stenge! Tar dere hygienen mer seriøst nå?

– Onde tunger skal ha det til at vi spiller så skitten indie at norske myndigheter ikke, under noen omstendigheter, kunne tillate konserten å finne sted. Vi har tatt det til etterretning, og prøver å vaske gitarene våre mer jevnlig nå. Dette innebærer kun rene tuneinger og clean-lyd fra samtlige forsterkere.

Hvordan ser konsert- og innspillingsplanene ut fremover?

– Vi kommer forhåpentligvis til å spille masse konserter i 2007. Inviter oss og vi kommer! Også må vi få i stand en veldedighetskonsert for ny skjerm i Nomber2 Studios. Det henger litt sammen med innspillingsplanene.

De nye gitarkameratene ringer. De er fullstendig hektet på låtene til The Nomber 5s. De krever pent å få en låt til den nye live-EPen/trippel live-DVDen sin. Hvilken låt får de?

– De får nok Face down, Ass up. Vokalharmoniene i låta må jo bli knall med de gutta der!

Nye band
Hva er deres nyeste oppdagelse på MySpace? Er det noe tess?

– Hver gang man er på myspacesiden til Metronomicon Audio, oppdager man noe nytt. Vi Synes Pilemil er dritbra! Også elsker vi Yoyoyo Acapulco. Også fant vi et band som kaller seg Hiawata! her om dagen, det var fett det.

Sjekk ut The Nomber 5smyspace.com/nomber5

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer