Bra Band På MySpace: They Came From The Stars, I Saw Them

Bra Band På MySpace: They Came From The Stars, I Saw Them

They Came From The Stars, I Saw Them er et klassisk bandnavn. Hvordan fant dere på det?
– Etter å lett etter et navn i mange måneder var vi nære ved å kalle oss Spazorg Spazark. Våre venner The Gay Masters fikk oss på rett kjøl. De gav oss navnet og kredibilitet en som fulgte med.

Hvordan ble dere et band, og hvor lenge har dere holdt på?
– Det startet med et besøk fra stjernene, og noen tilfeldige besøk senere ble gruppen etablert. Vi har holdt på i åtte år.

– Storbritannias MINST pretensiøse band
Dere er blitt kalt “Storbritannias mest pretensiøse band”. Er dette en tittel dere er stolt av å inneha?.
– Veldig. Ikke minst fordi det ikke er sant i det hele tatt. Vi tror vi er et av Storbritannias MINST pretensiøse band. Hva er vel mer pretensiøst enn å være ”4 REAL”? Det er en maske man tar på seg, akkurat som alle andre masker. Vi forsøker å være så ærlige mot oss selv som mulig. Vi blir bare kalt pretensiøse fordi den britiske musikkpressen ikke liker å se at folk har det gøy på ordentlig.

Hvilke band tror dere They Came From The Stars, I Saw Them mest sannsynlig vil bli sammenlignet med
– Vi etterstreber å være så originale og så mye oss selv som mulig. Men av forskjellige grunner blir vi sammenlignet med The Flaming Lips (psykedelisk, lystig, og moro), The Beta Band (vi har ingen interesse av å kopiere heltene våre), Polyphonic Spree (hvite frakker, kvasireligiøse overtoner og gøy), Devo (vi stoppet med å bruke våre “Robes Of Peace” for å unngå å bli sammenlignet med Polyphonic Spree. Men da vi begynte å gå med “Overalls Of Peace” I stedet, begynte folk plutselig å si at vi hørtes ut som Devo!), DFA (vi rocker som et helvete), James Chance (på grunn av det fysiske forholdet bandmedlemmene imellom) Sun Ra (lyden av verdensrommet i musikken), Can (bare at rytmeseksjonen vår er bedre), Gong (det er saksofonens skyld – for vi liker IKKE Gong), Boredoms, Faust, Animal Collective (fordi vi er briljante). Jeg tror bandene vi blir sammenlignet med har det til felles at de til en hver tid gjør det de vil.

Emo-situasjonen er under kontroll
Hvor EMO er They Came From The Stars, I Saw Them?
– Vi er fint lite emo, i alle fall i den vanlige betydningen av ordet. Men vi ELSKER det vi driver med og vi prøver å produsere en følelse av å være så levende som mulig. Vi er så emosjonelle som du vil ha oss, egentlig. Og, jo, jeg og bassisten vår har jobbet for å anlegge emo-hårfrisyrer.

Paul McCartney eller Keith Richards?
– Begge to er veldig bra, så hvorfor skal man velge? En venn av meg jobbet som bartender i bryllupet til datteren til Keith for et par år tilbake. Klokken 07 var Keith den eneste som var igjen i baren, og grunnen hans var: “Well, I fucking paid for it! ha ha ha!”

Hvordan ser deres studio- og turneplaner ut for 2007?.
– Vi skal skrive et nytt album i januar, og så skal vi slippe The Unstoppable Kite i mars. Vet du om noen som kunne tenke seg å organisere en liten turnè der du kommer fra, i sent mars/tidlig april, kanskje?

Beskriv liveshowene deres i tre korte, overbevisende setninger.
Det er en lykkelig tid for alle!
Alle danser.
Det er store muligheter for overraskelser. Alt kan skje, noe det vanligvis gjør også.

Om NME og nye band på MySpace
Hvordan vil dere rangere muligheten for at dere pryder førstesiden på NME i løpet av 2007? På en skala fra 1 til 10.
– 10 av 10. NME graver alltid rundt for å finne den nyeste og mest interessante musikken. De trykker ikke bare det de er betalt for å trykke.

Hva er det nyeste bandet dere har oppdaget på MySpace? Er de noe tess?
Omo. De er utrolige.

Sjekk ut They Came From The Stars, I Saw Them på: www.myspace.com/theycamefromthestarsisawthem.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.