Bra Band På MySpace: Planningtorock

Bra Band På MySpace: Planningtorock

Foto: Melanie Bonajo

Hvor lenge har du skrevet låter som Planningtorock

– Siden ganske lenge, egentlig. Det begynte som et veldig privat musikkprosjekt, og det er der navnet kommer i fra: Jeg brukte mye tid alene, ”planning to rock”…

Best uten bås
Vi i Panorama digger musikken din, men vi har fullstendig gitt opp å tilskrive den en sjangertægg. Hvilke band synes du Planningtorock burde bli sammenlignet med?

– Jeg tror det å være usammenlignbar, er det beste kompliment en musiker kan få, så vi lar det være med det. Herlig!

Have It All var utvilsomt et av de beste albumene fra 2006. Det dekker så mange sjangere og uttrykk – på bare 32 minutter – at man nesten blir svimmel. Hva var det du ønsket å gjøre med platen?

– Jeg ville lage et kompromissløst album. En plate som representerte noe nytt og som gav uttrykk for all musikken som bobler inni meg. Jeg elsker masse musikk, og jeg ville vise det på platen. Der av tittelen også: Have It All, jeg vil omfavne all musikken jeg liker.

Soloshow med hjemmelagde hjelmer
Uheldigvis har vi ikke fått sett liveshowt ditt ennå. Er det deg solo, eller er det et band på scenen også?

– Liveshowet mitt er meg solo, men jeg lager videoer der jeg opptrer som andre skikkelser. Disse skikkelsene er som et band som beveger seg bak meg på scenen, når jeg opptrer. Og, jo, jeg har også på meg forskjellige selvlagde hjelmer når jeg opptrer.

Det store Clash of titans-spørsmålet :Mark E Smith eller Marc Bolen?

– Jeg elsker The Fall, og Hit The North er min all time-favorittsang. Mark E Smith er en briljant kunstner. Vi kommer fra det samme området: nordvest-England, og jeg pleide å se han shoppe i Manchester med kjæresten sin. Han pleide å stå på utsiden av butikkene og se skikkelig sinna ut. Marc Bolen er også utrolig bra, spesielt på sangen Cosmic Dancer. Så jeg antar at det ikke blir noe endelig oppgjør: ”let’s have it all!”.

Vil gjerne spille i Oslo
Hvordan ser studio- og kosertplaner ut for 2007? Noen dator i Skandinavia?

– Akkurat nå er jeg i studio, der jeg skriver og spiller inn min neste plate. I 2006 var det mye turnering, og jeg fikk tid til å skrive en del nytt materiale. Så det er deilig å kunne begynne å jobbe med de låtene nå. I 2007 skal jeg ut på veiene igjen, blant annet i USA. Jeg skal spille i Stockholm i mars, tror jeg, og kanskje noen festivaljobber til sommeren, men jeg vil veldig gjerne spille i Oslo. (Bookingfolk: her er der bare å ta affære!, red. anm). Jeg holder også på med å lage musikkvideoer for andre musikere, som jeg ikke kan avsløre navnene på ennå, også skal jeg gi noen utstillinger om ikke så lenge.

Du er på Chicks On Speed’s Records. Behandler de deg pent? Er det gratis speed til alle på huset?

– Jada, det er en trivelig gjeng. Jeg bruker ikke dråger, dog. Jeg bare drikker masse te!

Hvilket album synes du var det mest oversette i 2006?
Jeg vet ikke med i fjor, men jeg vet at Kevin Blechdoms Eat My Heart Out from 2005 var latterlig oversett.

Grand Prix? Mer enn gjerne!
Morrissey vil skrive en sang til Melodi Grand Prix. Når får vi se en Grand Prix-låt signert Planningtorock?

– Jeg vil veldig gjerne skrive en låt til Grand Prix! Bare kom med det!

Hva er dine nyeste oppdagelser på MySpace?

– Vell, det er denne karen som ville være vennen min i dag, som jeg syntes var veldig bra. Gamers In Excile, heter han. Min venn NIYI i London er fett, det samme er Alex, som kaller seg Silverlink

besøk Planningtorock på myspace.com/planningtorock

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.