Hinsides bra!

Hinsides bra!

(Garage Oslo – onsdag 14. februar 2007)
Foto: Paul A. Nordal

Fotograf: Paul A. NordalPå selveste valentinerkvelden inntok altså Hawksley Workman scenen i Garage-kjelleren med sin unike stemme og forførende sanger. Liveuttrykket hans avviker stort fra platene, noe som gjør konsertopplevelsen ekstra spesiell. Kun akkompagnert av sin makker på piano, var det likevel fremfor alt stemmen til Workman som var bærekraften og limte det hele sammen.

Nydelige covertolkninger
Utover egne komposisjoner, inkludert en uforglemmelig tolkning av Jealous Of Your Cigarette, sjarmerte kanadieren sitt publikum i senk med et knippe spesielt utvalgte coverlåter, deriblant Tears For FearsEverybody Wants To Rule The World, hvor han så galant flettet inn noen strofer av a-has The Sun Always Shines On TV, og Supertramps The Logical Song. Det hele løftet til et nivå ingen av originalene noen sinne har kunnet måle seg med. Alt båret frem av mannens enorme stemmekontroll i den akustiske settingen. Og det til tross for at Hawksley Workman var forkjølet!

Fotograf: Paul A. NordalDet er nesten ikke mulig å overvære en Hawksley Workman-konsert av dette formatet uten å vie Jeff Buckley en tanke eller to. For begges musikalske uttrykk kan, i hvert fall store deler av det, arkiveres i samme skuff, og begges stemmer er av et sjeldent solid kaliber. I alle fall sørget Workman for å gi tilhørerne i salen gåsehud mange ganger under gårsdagens opptreden. Dessuten er det på høy tid å legge Hallelujah på hyllen for godt etter fjorårets overeksponering og la stakkars Jeff hvile i fred. For etter dette bør det ikke være det minste snev av tvil om hvem som er verdig å overta stafettpinnen som rockens nye Store Stemme.

Stor underholder
I tillegg til hans bunnsolide fremføringsevner av sine mer eller mindre rocka melankolske, dog vittige, låter, viste Workman også andre sider av seg selv. Blant annet serverte han hele veien gjennom det rundt to timer lange settet småmorsomme replikker som aldri virket påtatte, og på et vis som mange bør kunne ta lærdom av (hører du Ryan Adams?). I det hele tatt kan vi si at omstendighetene og settingen rundt konserten må kunne karakteriseres som underholdning på uvanlig høyt nivå. Spesielt med tanke på at vi tross alt befant oss i et miljø som burde tilsi at vi skulle få servert en helt ordinær klubbkonsert.

Fotograf: Paul A. NordalHawksley Workman er videre en artist og en musiker som langt flere enn de snaue 160-170 betalende burde ha fått med seg i går kveld. For en artist av dette kaliberet bør i teorien være i stand til å fylle Oslo Spektrum og vel så det når som helst. Han må tydeligvis bare bli litt mer kjent først.

Utsolgt i Bergen
At det ikke var fullt hus og utsolgt er en ting, men at verken dagspresse eller bookingmedarbeidere hos byens mange festivaler ble observert i lokalet er nærmest en skam. Trøsten får være at Workman spiller for et utsolgt Garage i Bergen i kveld. Der borte må folk tydeligvis ha forstått litt mer. Og om så Hawksley Workman skulle vise seg å bare være halvparten så opplagt som i går, har bergenserne likevel enormt mye å glede seg til!

Konklusjon: Hinsides bra! Beyond fantastisk! Terningkast åtti!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.