Bra Band På MySpace: Takka Takka

Bra Band På MySpace: Takka Takka

Foto: Hal Horowitz

– Hvordan ble Takka Takka et band, og hvor lenge har dere holdt på?
Gabe har holdt på å lage musikk i mange år, under flere forskjellige navn, men med Takka Takka har han holdt på siden 2004. Dagens lineup har vært sammen i halvannet år.

-Hvilke band tror dere det er mest sannsynlig at Takka Takka blir sammenlignet med?
-Vel, vi blir ofte sammenlignet med Velvet Underground og Lou Reed, og andre band (The Feelies, Pavement) som også har blitt sammenlignet med Lou Reed. Ettersom det er ganske åpenbaret at The Velvet Underground var et fantastisk band, går det helt fint å bli sammenlignet med dem.

Et avslappet band
– Dere ser veldig avslappet og harmoniske ut på pressbilder. Er dette tilfellet, eller er fotografen deres en luring i Photoshop?
– Ha-ha, kanskje det er fotografen vår som er avslappet! Fra spøk til alvor: Vi er alle sammen nære venner, like mye som vi er bandmedlemmer. Vi liker å henge ut med hverandre, på samme måte som vi liker å lage musikk sammen. Så kanskje det kommer til uttrykk i bildene. Individuelt er vi i alle fall ganske laid back.

– Hvordan anser dere sjansen for at dere scårer en topp-10-hitsingel i 2007?
– Sjansene er mye bedre enn i 2006, som var et år da vi ikke hadde noen topp-10-hits. Jeg vil påstå at vi har størst sjanse for å nå topp-ti-listene i Canada, Japan, Gibraltar, og Norge – takket være Panorama! Jeg tror jeg vil si at musikken vår ikke har spesielt mye til felles med de uttrykkene og artistene som dominerer listene i USA i disse dager. Selv om vi er New York-baserte, ville det ikke overraske meg om vi finner suksess utenfor USAs grenser, før vi slår igjennom her hjemme

– Dere har vært support for det veldig populære orkesteret Clap Your Hands Say Yeah, dere har opptrådt på den viktige festivalen i CMJ i New York og dere har fått bra presse-respons. Er dere klare for å møte U2 til dyst, der vinneren får være VERDENS STØRSTE ROCKBAND?
– Vi er klare for å møte U2 for å kjempe om tittelen «verdens største rockband», og til en fotballkamp. Vi er litt yngre enn dem, så jeg regner med at det er en kamp vi kan vinne.

Spiller mer enn gjerne i Skandinavia
– Hvordan ser Takka Takkas studio og- turneplaner ut for 2007? Er det planlagt noen datoer i Skandinavia?
– Vi er veldig entusiastiske for 2007. I februar slapp vi en gratis, nedlastbar EP på hjemmesiden vår, og vi setter snuten mot Austin og South By Southwest-festivalen. I løpet av dette året er det også veldig sannsynlig at Takka Takka vil turnere Storbritannia og Europa – da med datoer i Skandinavia inkludert. Jeg vet at jeg ikke trenger å fortelle norske lesere at Skandinavia er ”the hot spot” for indiemusikk om dagen, så det vil være en ære å få spille for så oppdaterte og entusiastiske musikkelskere.

Hvilket ”tapt” rock’n’roll-album ville Takka Takka like å ha laget?
– Det er så mange vi kunne tatt, men vi velger oss The
Good Earth
by The Feelies. Det er et album vi veldig gjerne kunne kalt vårt eget.

Kan dere beskrive Takka Takka-liveshowene i korte, overbevisende vendinger?
– Vi går på scenen. Vi spiller et energisk, rumperistende sett med låter som vil få deg til å smile. Vi går av scenen og tar en drink.

Gode telefonselgere?
Du er en telefonselger, og din jobb er å selge deres nye album til våre lesere. De kjøper ikke hva som helst, så her må du hoste frem et sett med hektiske salgsargumenter.
– Hallo? Har du et øyeblikk? Jeg ringer for å fortelle deg om albumet We Feel Safer At Night debutalbumet til Takka Takka. Jepp, det er oss. Det er en samling av låter om det moderne samfunnet og tiden vi lever i, og blant instrumentene som opptrer, finner du gitarer, orgel, keyboard, munnspill, bassgitarer og trommer. Hvis du kjøper det, lover vi å aldri ringe deg igjen!

Hva er deres nyeste oppdagelser på MySpace?
– Det er mange band som treffes oss gjennom MySpace, og det er flere av dem som er rett så bra. Men egentlig besøker jeg mest MySpace-sidene til venner av oss fra New York. Goes Cube for eksempel, som er et ganske høylydt band som garantert vil rocke deg, og så har vi The Forms som spiller en musikk jeg vil si er ”angular, let melodic, algorithm-fueled rock music”

Besøkt Takka Takkawww.myspace.com/takkatakka.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.