Claes Olsens drømmebookinger

Claes Olsens drømmebookinger

Tirsdag 7. august går startskuddet for Øyafestivalen, der over 100 konserter til sammen utgjør et 24 timer langt rockmaraton på Oslos konsertscener. Dagen derpå begynner første festivaldag, og moroa varer helt til lørdag.

Blant trekkplastrene på årets festival finner vi Primal Scream, Nine Inch Nails og Amy Winehouse. Andre godbiter er …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Gogol Bordello, Eagles of Death Metal, Roky Erickson, Denvendra Banhart, The Besnard Lakes, Low og The Jesus & Mary Chain, samt en konserthyllest til nylig avdøde Robert Burås. Fotograf: allmusic.com

Og selv om festivalpassene forlengst er revet vekk, går det fremdeles an å få med seg festivalen i sin helhet. Hver morgen klokken 10 legges nemlig mellom 100 og 300 dagsbilletter ut for salg ved inngangen til området. Det samme ble gjort i fjor, og ifølge festivalledelsen ble de siste billettene revet vekk først et stykke ut på dagen.

Vi har spurt bookingssjef Claes Olsen hvilke artister han drømmer om å booke til Øyafestivalen, og fikk følgende svar:

1. Joy Division á la 1977 – 1979
– Kanskje det viktigste bandet i historien for meg. Har inspirert et hav av band.

2. Arcade Fire
– Vi har prøvd på disse siden september 2004, men dessverre har de aldri vært tilgjengelige i vår periode

3. The Jesus and Mary Chain m/Scarlet Johansson
– Store helter sammen med kul dame, en drømmekombinasjon. Scarlet sang med bandet på årets Coachella-festival. Gjerne med Bobby Gillespie på trommer…

4. Radiohead
– Dette har vi jobbet med i mange år…

5. ”The Guitar Buddies” – Elliot Smith, Will Oldham, Neil Young og Nick Drake
– I en rettferdig verden! Cat Power kunne gjerne fått være med på koringen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.