Fett for fansen

Fett for fansen

(Oslo Spektrum, Oslo, onsdag 5. desember 2007)
Foto: Arkiv

Så hjalp det heller ikke på stemningen at flere hundre publikumere fortsatt stod i kø da bandet gikk på scenen. Ved inngangsdøren ble det ampert mellom de lærkledde og vaktene da de første riffene kunne høres mens køen fortsatt strakk seg langt bakover. Og det med rette.

– Hva faen er dette for noe kødd, brølte en fortvilat kar utstyrt med patronbelte (som senere ble beslaglagt i døra) og en manke selv Lemmy ville gitt honnør til. Innendørs var stemningen heldigvis betydelig bedre. De svartkledte hoppet stadig høyere og sang i takt med velkjente slagere fra den langhåra senior-rockeren på scenen. Fansen så med andre ord ingen grunn til å klage på varene.

Litt høyt
For de av oss som ikke har vært på femten konserter med Motörhead tidligere var nok opplevelsen mindre fantastisk. For selv om det er en kjent sak at disse gutta spiller med volum, så kan det umulig være nødvendig å herpe hørselen til publikum på denne måten. Onsdag var volumknappen skrudd litt for høyt, selv for erfarne konsertgjengere. Til tider kunne man bare såvidt skille ut hvilken låt som ble spilt, med unntak av de aller største hitene som eksempelvis Deaf Forever og Killed By Death.

Gjennom hele konserten ble Ace Of Spades etterlyst av gutta med hår ned på rompa, og til slutt kom den endelig med full tyngde. Motörhead er hjertlig velkommen tilbake til Oslo øst, og med bare bitte litte granne lavere volum kan neste gang bli kostelig.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.