Hip hop hove

Hip hop hove

(Hovefestivalen, Tromøy – mandag 23. juni 2008)
Tekst: Per Anders Eivind Kollen Evensen Foto: Universal

Endelig sluttet det å regne over Hove og sola tittet frem. Det blåste og var egentlig ganske så kaldt. Men så lenge man ikke er våt, klager man ikke over været på festival. Været var i grunn ikke i fokus på Hove i går, det var noe helt annet alle snakket om, nemlig Jay-Z.

Jay-Z
Obligatorisk oppmøte
Å få selveste Jay-Z til Norge, og Hove, er stort. Det hadde festivalgjengerne fått med seg, og kjenet sin besøkelsestid.. Alt av stort og smått, rockere og hiphopere var å finne foran Hovescenen kl 22:15 mandag kveld. På storskjermen ser vi en svart bil kjører opp Jay-Z backstage, og jubelen runger i skogen på Tromøya. Et par minutter senere slentrer han inn på scenen, og Hove vet å ta i mot en superstjerne.

Fotograf: Universal MusicMed seg på scenen har han fullt band, med blant annet 3 blåsere, som funker utrolig bra. Jay-Z trenger egentlig bare å være på scenen, stønne uh-uh, og levere sine vers. Jobben hans er egentlig allerede gjort, nå har han kommet får å ta i mot hyllesten. Og det er det han gjør.

Litt kort
Problemet med konserten er at sangene blir korte, og at Jay-Z, som har fått flyttet Hove en dag, ikke spiller lenger en en drøy time. Det er skuffende for mange. Det bygger seg om mot et klimaks som aldri kommer.

Men allikevel er det god stemning på Hovescenen mandag kveld. Det kort mellom høydepunktene, f.eks 99 problems, der gitaristen plutselig putter inn riffet til AC/DCs Back in Black, remiksen av Amy Winehouses Rehab og Estelles American Boy, og for ikke å glemme Umberella. Jay-Z hadde ikke bare puttet inn andres hits i konserten, også litt propaganda for det kommende presidentvalget avr det plass til – og det er vel ingen overraskelse at det var for Barack!

Det virker også som Jay-Z virkelig koser seg på festival i de norske skoger. Men når han avslutter med å si at fordi vi har vært et så godt publikum skal vi få en sang til, er ikke det særlig smigrende. Det hadde vi forventet uansett. At det er Numb/Encore er derimot slett ingen dårlig avslutning på storbesøket.

Per Anders Eivind Kollen Evensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.