Egil treffer mål

Egil treffer mål

Rockefeller, Oslo, 8. november 2008
Tekst og foto: Magne Mellem Enoksen og Terje Lørdal

Musikk og fotball er jo to av de viktigste tingene her i verden. Det burde dermed være mye å glede seg til når Bare Egil Band inviterer til fotballkonsert i anledning cupfinalen.

Og Egil Hegerberg, for anledningen sammen med sideprosjektene Bare Egils Coverband og Bare Egils Fotballband, skuffer ikke. Iført noe utdaterte fotballdrakter sparker bandet i gang kvelden med Three Lions. Låta er en av de beste fotballåtene som er laget, og den blir enda litt bedre når Bare Egil Band gir det en litt mer rocka innpakning.

Fotograf: Magne Mellem EnoksenStarten er et høydepunkt som er vanskelig å følge opp, men bandet fortsetter å levere varer av god kvalitet. Supportersanger i ny innpakning kombineres med egenskrevne fotballåter for anledingen og klassiske Bare Egil-låter, kreativt knyttet opp til fotball. Arne blir for eksempel introdusert som en låt om gyldig fravær fra fotballtreninga, mens Dommedag er følelsen av å tape en fotballkamp. En konsert med Bare Egil Band er definitivt mye underholdning også i pratepausene.

Det er heldigvis mer gøy med musikken fremdeles. bet rutinerte Bandet kan sine saker bra – og leverer coverversjoner som jevnt over hever originalen flere hakk. Bønda fra nord er en partylåt som blir enda mer party med EgilRockefeller , og Sogndals supporterlåt Stao No Pao fenger så bra at til og med en rivaliserende Aalesund-supporter på første rad synger med av full hals.

Fotograf: Magne Mellem EnoksenMen ikke alt Bare Egil Band tar i blir til suksess. En lang, blytung og bekmørk versjon av Tore Tang er en av låtene som blir litt kjedelige i lengden. Men dette er heldigvis unntak som bekrefter regelen om at Bare Egil Band leverer varene live. Egil tilhører definitivt eliteserien av konsertopplevelser her hjemme, men han mangler litt av jevnheten som sikrer en plass helt i toppen.

Relaterte artikler:
Bare Egil er hjemme
Årets fineste festival
Den store dagen
Sommeren kom til Slottsfjell-åpningen
Sanger Fra Bare Egil By – Det Noe Svakere Andrealbumet
Vellykket festivalåpning

Magne Mellem Enoksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.