Junior med jern i ilden

Junior med jern i ilden

Foto: Joshua Black Wilkens & bobbybarejr.com

Ja, han er sønn av en levende countrylegende. Men Bobby Bare Jr har aldri latt det påvirke karrierevalgene. Mens andre hadde foretrukket å lene seg tilbake og leve i glansen fra tiden som barnestjerne har Bobby Bare Jr jobbet hardt og turnert flittig. Først var han rockestjerne i bandet Bare Jr, deretter la han turen innom americanasjangeren, for så å ende opp med å gi ut alternative og rocka soloplater på eget selskap. Eplet faller ikke langt fra stammen, men allikevel har han kommet et godt stykke fra når han som 6-åring sto på scenen med sin far og fremførte den Grammy-nominerte Shel Silverstein duetten Daddy What If.

Nylig kom Twistable, Turnable Man – A Musical Tribute to the Songs of Shel Silverstein – et samarbeidsprosjekt mellom Bare Jr og Bare Sr. Far og sønn ønsket å hedre Shel Silverstein, som var en nær venn av familien, ved introdusere hans musikalske arv for et yngre publikum.

– Shel var min beste venn, og barna mine vokste opp rundt ham. Han var fantastisk med barn og han var en utrolig barnebokforfatter. Faktisk hadde han tre karrierer gående samtidig; han var forfatter, låtskriver og skribent for Playboy. Shel skrev en rekke hitlåter, jeg har sikkert spilt inn hundrevis av hans låter. Vi tilbrakte mye tid i studioet sammen, og vi hadde så mye moro! Han var faktisk den mest fantastiske mannen jeg noensinne har møtt, fortalte Bobby Bare Sr da de gikk i gang med prosjektet i fjor.

Med seg fikk de artister som Kris Kristofferson, Andrew Bird, John Prine, Lucinda Williams, Nanci Griffith, Dr. Dog, Todd Snider og My Morning Jacket.

– Men du har to plater som kommer ut i år, hvilken gleder du deg mest til?

– Shel Silverstein-tributeplaten, definitivt. Jeg har gitt ut mange plater selv tidligere. Det kjennes ut som om det er dette jeg har jobbet mot hele livet, forteller Bobby Bare Jr.

Å velge ut artister og låter var en vanskelig jobb.

– Vi hadde en liste med sanger og en liste med artister vi ville ha med. Det var akkurat som casting, prøve å finne ut hvem som passet best til hva.

Fra sørstatsrocker til americana
For øyeblikket blir han fulgt tett av en dokumentarfilmskaper, som også har fulgt innspillingen av Twistable Turnable Man. I slutten av august kommer også hans sjette plate, A Storm – A Tree – My Mother’s Head – utgitt på eget selskap.

Fotograf: bobbybarejr.com– Jeg elsker Bloodshot, mitt tidligere plateselskap. De har gitt meg mine beste plateår. Men jeg vil også ha den muligheten, jeg vil også ha mitt eget plateselskap og kunne gi ut plater selv!

Med seg på denne utgivelsen har han fått David Vandervelde og tre av medlemmene fra My Morning Jacket. Lydbildet til Bare Jr har endret seg kraftig siden den spede begynnelsen som sørstatsrocker, men selv kan han ikke beskrive hvordan det vil høres ut.

– I really don’t know! Jeg er den verste du kan spørre om noe sånt! Særlig om min egen musikk. Det jeg synes er fantastisk, er det ingen andre som liker. Jeg synes det høres ut som det ene og alle andre sier det motsatte. Å fremhøre og skrive musikk har virkelig ingen sammenheng med opplevelsen av å høre på musikk, humrer Bare Jr fornøyd.

Camilla Sørhus

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.