Twistable, Turnable Man – A Musical Tribute to the Songs of Shel Silverstein – Sterk hyllest til Silverstein

Twistable, Turnable Man – A Musical Tribute to the Songs of Shel Silverstein – Sterk hyllest til Silverstein

Shel Silverstein var en mann med mange yrker, han var både barnebokforfatter, Playboy-skribent og låtskriver for artister som Johnny Cash, Loretta Lynn og Dr. Hook. I flere tiår fengslet han lyttere og lesere i alle aldere med sine underfundige historier og låter som A Boy Named Sue, On The Cover Of The Rolling Stone, Sylvia’s Mother og One’s On The Way, før han uventet gikk bort i 1999.

Den amerikanske countryartisten Bobby Bare var faktisk så begeistret for Silversteins arbeid at han valgte ham som låtskriver for flere av sine utgivelser, som de nå legendariske platene Lullabys, Legends & Lies og Singin’ In The Kitchen. Den nå 75 år gamle Bare teamet i fjor opp med sønnen Bobby Bare Jr – og satte i gang med Twistable, Turnable Man. Med seg fikk de anerkjente musikere som John Prine, Nanci Griffith, My Morning Jacket, Todd Snider, Lucinda Williams, Kris Kristofferson og Frank Black fra The Pixies. Og for en fest det har blitt!

Alle setter de sitt særpreg på utvalgte Silverstein-låter, men et av høydepunktene er definitivt Jim James fra My Morning Jacket og hans versjon av Lullabys, Legends & Lies.

Co-produsent Bobby Bare Jr. gjør selv en duett med sin vesle datter Isabella. Og ja, da snakker vi så klart om samme låt som han og Bobby Bare Sr ble Grammy-nominert for i 1973 – den søte og veslevoksne Daddy What If. Andrew Bird har selv satt melodi til diktet The Twistable, Turnable Man Returns – og resultatet har blitt en vidunderlig søt øvelse i indierock-tungegymnastisk.

Kris Kristofferson og John Prine låner sin visdom og rustne røster til henholdsvis The Winner og This Guitar Is For Sale, og gir dem akkurat den tyngden og livserfaring disse låtene trenger.

Camilla Sørhus

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.