Calexico til Bergen

Calexico til Bergen

Foto: Emily Wilson

Bandet skal spille på Teglverket i anledning ASFs 70-årsjubileum, som for øvrig skal feires hele uken til ende, 13.-18- september.

Joey Burns og John Convertino startet opp Calexico i 1996, etter å blant annet ha gått i skole hos legendariske Howe Gelb og hans Giant Sand-prosjekt. Hittil har Calexico utgitt åtte studioalbum, flere av dem svært så kritikerroste. Bandnavnet hentet de fra en grenseby i California, og gjenspeiler på en dekkende måte alle de musikalske uttrykkene herrene Burns og Convertino omfavner. Her er det texmex med innslag av alt fra spagettiwestern til fado og vestkystssurf.

Calexico har flere ganger tidligere besøkt Norge, blant annet Øya, Bukta og Pstereo. De har også spilt på Rockefeller og nå nedlagte So What! Les for øvrig Panoramas intervju med Joey Burns fra 2006 her.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.