Art Brut inntar Norge

Art Brut inntar Norge

På debutalbumet Bang Bang Rock & Roll gjorde vokalist og låtskriver Eddie Argos seg bemerket for sine skråblikk på livet. Hans sosiale blemmer ble allemannseie, platesamlingen ble offentlig kjent og hans generelle livsangst ble raskt en allsangfavoritt. Videre har det engelske bandet fulgt opp med to plater til, It’s A Bit Complicated fra 2007 og Art Brut vs Satan i 2009. På sistnevnte fikk britene stjernehjelp fra selveste Frank Black fra The Pixies.

– Hvordan endte dere opp i studio med selveste Black Francis som produsent?

– Vi møtte ham for lenge siden på en konsert vi spilte med ham i Oxford. Så spurte vi ham bare om han ville produsere platen – så enkelt som det. You never know if you don’t ask, forteller gitarist Jasper Fulcher.

– Frank Black er fantastisk. Han er definitivt en av de heltene du vil møte, ingen skuffelse der! Han har til og med en fantastisk bil, legger Fulcher til.

Art Brut vs Satan høstet gode kritikker verden over, og har også vært med på å markere bandets posisjon i land som USA. Der få andre britiske band har klart å opparbeide seg en trofast fanskare, har Art Brut turnert landet jevnlig, også som support for erkeamerikanske band som The Hold Steady.
Hva det er med musikken deres som fascinerer amerikanerne er bandet dog litt usikre på.

– Jeg er virkelig ikke sikker! Musikken er ærlig og ganske rett fram, noe som virker populært ‘over there’. På samme tid er den veldig engelsk. Jeg håper vi ikke blir sett på som rare. Det hadde vært skuffende, ler Fulcher.

Tar over verden
Det er ikke bare i USA mottakelsen har vært god, bandet har de siste årene turnert festivaler i hele verden. I 2009 var de et av årets store overraskelser under Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

– Mottagelsen er alltid fantastisk! Bare det at noen i det hele tatt dukker opp er en overraskelse! Det er alltid overraskende å se hvordan det etter hvert har strukket seg over hele verden. Vi spilte nettopp en konsert i Israel og hundrevis av ekte fans møtte opp. Vi ble til og med gjenkjent på flyplassen! Veldig rart, fortsetter han.

I Norge er de mest kjent for å spille festivaljobber, både på nevnte Slottsfjellfestivalen og på den nå nedlagte Skralfestivalen i Grimstad.

– Vi har spilt et par «vanlige» konserter her da, men ikke i Oslo. Men vi har tilbrakt mye tid på flyplassen i Oslo!

Bandet er kjent for sine energiske konserter og utagerende liveshows. Hva det norske publikummet kan forvente er gitarist Jasper ganske klar på:

– Masse drikking og skråling! Neida, vi elsker Norge. Vi spilte på Universitet i Trondheim for en tid tilbake, og tilbrakte et par dager der på fest. Det var fantastisk. Mesteparten av mine mest utrolige og rare turnéhistorier stammer fra Norge.

Ny plate på gang
– Noen spesielle låter du liker å spille live?

– I don’t really have a favourite. I also don’t play very much, it’s all mostly running around and dancing. They’re all fun to play, although I am very easily amused, ler han.

– Er det ny plate på gang?

– Forhåpentligvis! For øyeblikket er vi i gang med å skrive låter, og håper å kunne gå i studio på slutten av året.

– Hvordan vil denne platen skille seg ut fra de forrige?

– Enkelt og greit: Den vil bli bedre!

Art Brut i Norge
15. sept – Betong, Oslo
16. sept – Blæst, Trondheim
17. sept – Hulen, Bergen

Camilla Sørhus

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.