Protester i Kristiansand

Protester i Kristiansand

Protestfestivalen i Kristiansand hadde en turbulent fødsel i 2000, med dårlige besøkstall og horribel økonomi. I 2010 har festivalen som mange mente at ikke hadde livets rett, vokst til å bli en viktig begivenhet for Kristiansand, med både norske og internasjonale trekkplastre. Festivalen går over en uke, og er en blanding av konserter, seminarer og debatter. På søndag sto Susanne Sundfør som en av årets første artister på scenen i Domkirken, og på torsdag debatterer Svake Mennesker-låtskriver Gry Jannicke Jarlum temaet «Den nye slemmismen – Hva går det av oss?».

Tidligere år har både Erik Bye og de amerikanske countryartistene Kris Kristofferson og Billy Joe Shaver gjestet festivalen. Blant årets store artister finner vi i tillegg til Susanne Sundfør både Stefan Sundstrøm, Chip Taylor og Bobby Bare.

Chip Taylor er en anerkjent amerikansk folkemusiker – som foruten å være Angelina Jolies onkel, også er mannen bak låter som Angel Of The Morning og Try (Just A Little Bit Harder). Stefan Sundstrøm har vært et hett navn i media om dagene. Foruten å være aktuell med platen 5 Dagar I Augusti har han også vært ute med påstanden om at han «ska störta högerregeringen» i Sverige.

Både Sundstrøm og Taylor står på scenen i Odderøy-hallen på lørdag. Fredag er det amerikansk country som er i fokus. I motsetning til festivalens andre artister har Bobby Bare aldri vært kjent for å stå på barrikadene på samme måte. Den amerikanske countrysangeren som er mest kjent for låter som Detroit City og 500 Miles Away From Home, var forøvrig nylig plateaktuell med utgivelsen Twistable, Turnable Man – A Musical Tribute to the Songs of Shel Silverstein.

Camilla Sørhus

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.