Undergrunnsloftet

Undergrunnsloftet

I femte etasje på Youngstorget 3, like ved noen de viktigste alternative konsertscenene og utelivsstedene i Oslo, har Øystein Kind, Jonas Kjølstad og John Arne Agaid bygget platestudio. Drivkraften er et ønske om å løfte frem usignerte norske artister.

– Alle bra artister og band i hele verden har en gang startet som usignerte undergrunnsband. Det finnes så utrolig mye bra usignerte artister og band i Norge. Band og artister som ikke hadde sett dagens lys fordi det er vanskelig å presse seg frem og vise hva du er god for, sier daglig leder Øystein Kind.

Panorama (P): – Dere startet ut som konsertarrangører. Hva fikk dere til å ville bygge studio?

Øystein Kind (ØK): – Det har alltid vært planer om å bygge et studio etter hvert som vi ble mer etablerte og følte at vi hadde ting på plass. Konsertene var noe vi gjorde som en oppstart.

John Arne Agaid (JA): – Ideen om At The Loft startet hjemme hos Øystein for et par år siden. Øystein hadde jobbet mye med konserter og artister, og ville starte noe eget. Han fortalte meg om ideen, og vi begynte å diskutere videre. Vi mente at vi sammen med Jonas kunne få til noe veldig bra, noe som kunne dekke det meste: Jonas på det tekniske, som lyd, meg til det visuelle, som nettside, plakater og profilering, og Øystein som daglig leder og management.

P: – Hvilke ambisjoner har dere for studioet?

Jonas Kjølstad (JK): – Vi vil tilby unge usignerte artister kvalitetsinnspillinger til en overkommelig pris. Studiotid er jevnt over dyrt.

ØK: – Studioet skal også gi en solid økonomi i arbeidet vårt, og det gir oss muligheten til å hente inn artister og band og enkelt produsere musikk med dem. Samt at studioet gir en sikrere inntekt enn konserter.

P: – Hvordan har selve byggeprosessen gått?

ØK: – Det har gått greit. Noen utfordringer har det jo vært, men med tanke på at vi har gjort alt selv med hjelp av venner og bekjente har det gått relativt smertefritt.

JK: – Vi er utrolig takknemlig for all hjelp vi har fått.

JA: – Den største utfordringen under byggingen var nok at vi måtte bære nesten alt av materiale opp fem etasjer, siden vareheisen i bygget vårt streiket. Hadde det bare vært oss tre da kunne det ha tatt mye lengre tid, men takket være all hjelpen vi fikk gikk det på to ettermiddager.

P: – I forbindelse med lansering avholder dere en konkurranse. Hva går den ut på?

ØK: – Det er en konkurranse for alle som vil spille inn musikken sin. Vi deler ut tre gratis studiodager til en vinner som blir trukket tilfeldig med bandet sitt. Man melder seg på via e-post, eller via nettsiden vår.

JK: – Grunnen til at vi deler ut tre gratis dager i sammenheng med studiolanseringen er for å prøve å få litt oppmerksomhet samt vise hva vi står for.

P: – Dere har dedikert dere til undergrunnsmusikk – er det noen bestemte sjangre dere brenner ekstra for?

ØK: – Nei, egentlig ikke. Vi har jo alle tre forskjellig typer musikk som vi brenner mer for enn andre, men i den store sammenhengen satser vi flinke artister og band uavhengig av sjanger.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.