Hyller kvinnehelter med ny låt

Hyller kvinnehelter med ny låt

Hun har gitt ut sitt første soloalbum, og har ett til på vei. Hun har også skiftet navn og gjort comeback med gamlebandet. Nå slipper hun en singel som hyller hverdagsheltinnene. Vi tar en prat med Charlotte Villanelle.

Foto: Morten Andersen

– Du er temmelig aktiv for tiden! Hva skjer?

–  Drivkraften min har blitt sterkere med årene. Jeg blir eldre og gir litt mer faen, samtidig som jeg har så mye jeg vil si. Så har jeg også fått nytt artistnavn som jeg føler jeg må leve opp til!

Inntil i fjor kjente vi henne som Charlotte Jacobsen. I en årrekke var hun frontfiguren i bandet Charlotte & The Co-Stars. Nå er Jacobsen gjenfødt som Charlotte Villanelle – samtidig som aktiviteten trappes kraftig opp. Debutplaten som soloartist kom i fjor høst – og den nye låta, Heroines, henger på en måte sammen med den.

– Hva er inspirasjonen bak den nye låta?

Charlotte Villanelle Jacobsen. Foto: Morten Andersen
Charlotte Villanelle Jacobsen. Foto: Morten Andersen – OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Den er en fortsettelse på temaet fra albumet mitt, High On The Night, som blant annet handler om å finne sin indre kriger. Låta er inspirert av alle venninner og kollegaer som fortsatt driver med det de tror på og ikke lar seg kneble av samfunnets kritiske blikk og meninger, de som går igjennom tøffe tider og dårlige forhold samt hverdagsheltinnene og heltene som får samfunnet til å gå rundt.

Heroines er en barsk og bredbent rockelåt som er spilt inn live i musikkstudioet Subsonic Society i Oslo. Nå er Villanelle i gang med sitt andre soloalbum.

– Det er veldig i startfasen. Jeg sitter på mye materiale som må ta form. Men jeg vet vel hvilken retning jeg tenker, selv om det er forskjellige retninger, ler hun.

– Jeg vil ikke låse meg fast i en sjanger. Den musikalske veien blir til mens jeg går på den, legger hun til.

– Hvem er dine heltinner innenfor musikken?

– Det er mange! Selvfølgelig PJ Harvey. Men også Dolly Parton, Deap Vally, Heart, Patti Smith, Peaches, Nina Simone, Madonna, Rihanna, Carola da jeg var liten, Ella Fitzgerald, Kate Pierson, Bonnie Tyler, Suzi Quatro, Joan Jett, Edith Piaf og Alison Mosshart fra The Kills. Og Einmal Kommt Die Liebe!

– Hva mer skjer fremover for deg? 

– Fredag 6. september har jeg reunionkonsert med Charlotte & The Co-Stars på Goldie, tidligere DUNK. Ellers blir det noen konserter fremover med soloprosjektet mitt, og kanskje ei lita julevise… Følg med, følg med!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.