To Bring You My Love – En alternativ rockedronning?

To Bring You My Love – En alternativ rockedronning?

Dette er hennes 4. og definitivt beste album siden hun debuterte i 1992. Polly Jean (som initialene står for) tør å gå nye veier, noe som jeg på sikt tror hun vil vinne på. To Bring You My Love er en annerledes plate. Den er ikke kommersiell nok til å selge i bøtter og spann, men derimot spesiell nok til å kunne oppnå en kultstatus.

Platen er produsert av Flood (bl. a. mannen bak U2’s Achtung Baby og Zooropa ) som har klart å bringe fram en spesiell stemning hos lytteren. Oppskriften ble også brukt på bl. a. U2’s Zoo Station fra Achtung Baby i 1991. Her er fete arrangementer påspedd med PJ’s fyldige stemmebånd som til tider nærmest forvrenges i lydbildet. Gitarlyden er tøff, saftig og rå.

Resultatet blir et produkt som jeg ikke har hørt maken til. Lytteren blir satt på prøve for hvert nytt spor laseren hopper til. Ingen plate for en utålmodig lytter (da er det enklere å skru på P4! ). Jeg tviler på om dette stoffet noen gang vil bli presentert på kommersielle radiokanaler som f. eks. P4. Heller ingen plate som egner seg som bakgrunnsmusikk til biff & rødvinskvelder, men til gjengjeld en plate som setter adrenalinet i sving hvis du er alene hjemme og kan skru opp volumet. Da kan du virkelig nyte dette lille mesterverket, for det er dét det er snakk om når du skal spille To Bring You My Love.

En heftig plate med herlige komposisjoner hvor jeg særlig vil trekke frem C’Mon Billy og Down By The Water fordi de setter seg langt inne…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.