Tomorrow The Green Grass – Et mesterverk

Tomorrow The Green Grass – Et mesterverk

Det umulige har altså skjedd. Minnesota-bandet, med norsk-ættede Mark Olson i spissen, har nemlig klart å overgå 1993-utgivelsen Hollywood Town Hall.

Den salige blandingen av Neil Young, The Band, Buffalo springfield og Flying Burrito Brothers, iblandet småstøyende fuzz-gitarer, har vist seg å være den rette blandingen for å toppe 1993-platen. Det hjelper også å skrive gode sanger. Jeg nevner Blue, I’d Run Away, See Him On The Street og for den saks skyld resten av låtene! Produksjonen er typisk 1969, og albumet er produsert av George Drakoulias – som også har The Black Crowes og Maria McKee på samvittigheten. The Jayhawks låter tidsriktig gammeldags, men likevel 1995 uten at det blir det minste pinlig.

Mark Olson og Gary Louris skriver glimrende tekster om selvmord, incest og det mer trivielle temaet – kjærlighet, fremført med ypperlige vokalharmonier. De har også gjort noe så vågalt som å spille inn en cover-versjon av Grand Funk Railroad, men; herregud – det fungerer! Jeg har rett og slett ikke noe negativt å si om Tomorrow The Green Grass (ikke det at jeg prøver heller…).

NB! Sjekk også ut The Jayhawks (Bunkhouse 1986) og The Blue Earth (Twin/Tone 1989).

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.