Melting Pot – Madchesterpop

Melting Pot – Madchesterpop

Dette er samlealbumet fra bandet som en gang formet den britisk psykediliske «dance-rock» bevegelsen, kjent som Madchester, på slutten av åtti- / begynnelsen av nittitallet, og som da laget sin egen nisje. Dette er bandet som en gang var grunnleggerne til dagens britpop. Nå er de fire gjenlevende medlemmene av bandet oppsummert gjennom sytten sterke spor på samlealbumet, Melting Pot.

Albumet gir oss en eklektisk, stilet opplevelse av popmusikk, med avdøde Collins sitt keyboard som en hjørnestein i bandets lyd. Her er alt fra gitarsoloer som tar helt av, til funky rytmer og techno beats til dylanistiske riff, du finner alt på dette albumet.

Men, for all del ikke la meg framstille dette som et eneste stort samsurium. Den særegne The Charlatans-stilen blir pent framstilt som klar og punky pop, med ekstraordinære og kraftige sanger, god produksjon og tekster med holdning.

The Charlatans gir oss britpopfølelser og kunstnerisk fleksibilitet, og sammen med inspirasjon fra Bob Dylans arbeid med The Band On The Basement Tapes, utgjør dette en herlig samling av det nye og det klassiske. Liker du Oasis og Blur, er du nødt til å lytte nærmere til deres opphav, The Charlatans.

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.