Labour Of Love III – Resirkulert kjøpesenter-reggae!

Labour Of Love III – Resirkulert kjøpesenter-reggae!

Skal være den første til å innrømme at de hadde ett og annet å fare med i begynnelsen av sin karriere (for snart tyve år siden), men i årenes løp har de ingen andre meritter å se tilbake på enn at det var de som kommersialisterte reggaemusikken. På et vis, var det nettopp UB40 som gjorde reggae til heismusikk på kjøpesentrene, og det vet jeg ikke om jeg noengang kan kan tilgi dem for!

Vel, i alle fall: Labour Of Love III inneholder låter som brer seg utover Bob Marleys og Peter Tosh’s repetorar, noe som er et lite pluss i boken. Åttemannsbandet kommer sånn noenlunde fra det på enkelte spor (som i åpningslåten Holy Holy signert Diamond), men det er likevel ikke til å komme fra at det hele gir en altfor søt ettersmak. Det blir faktisk litt kvalmende, om jeg skal være helt ærlig…! Da hjelper det ikke engang om de aldri så lite forsøker å gjøre musikken en smule ambient (eller hva det nå er de prøver på).

Samtidig bør det legges til at UB40 heller ikke er et direkte dårlig band – Gud skal vite at det finnes mange der ute som er mye mer patetiske enn disse. Det blir bare så forbasket overfladisk med denne type utgivelser, så lenge det eneste som skjer er at gamle reggaehits blir pakket inn i et typisk UB40-lydbilde. Hvem trenger det? Hadde de enda drevet det litt lengre – kanskje kombinert med andre stilarter som techno, jazz, punk eller ihvertfall noe helt annet enn reggaepop, så kunne det hele ha blitt litt interessant.

Slik er det dessverre ikke i dette tilfelle, så må du ha disse låtene anbefaler jeg deg heller til å gå ut og lete opp en reggaesamling med originalinspilninger. Det er mer relevant både for deg og for alle som du har tenkt å underholde med musikken…!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.