People Now Human Beings – Elegant og fantasifullt!

People Now Human Beings – Elegant og fantasifullt!

Dette er ikke mitt første møte med The White Birch, da jeg også har opplevd dem i konsertversjon, så jeg visste på forhånd sånn noenlunde hva jeg gikk til. People Now Human Beings inneholder totalt ti spor som er vanskelig å sette i bås. Det vi snakker om kan likevel karakteriseres som alternativt og småpsykedelisk, i grenselandet til progrock – dog i 90-tallsvariant. Tidlig Seigmen er et annet begrep som dukker opp på netthinnen ved gjennomgang av albumet, uten at sammenligningen dermed blir total.

Styrken i albumet ligger i gode komposisjoner som er fremført med eleganse og fantasi. Arrangementene er nøysomme og riktige i forhold til musikken som serveres. Her er ingenting glattpolert og overprodusert. Låtene varierer fra det behagelige og seige til det mer brutale og råe. Hele veien sitter følelsen av kvalitet spikret – noe som forøvrig sitter bedre og bedre ved hver gjennomspilling. Albumet er samtidig både jevnt og variert, og vinner stort på sine interessante vendinger både i arrangementer og i stil.

The White Birch har med dette albumet allerede markert seg som en sterk kandidat til å kunne nå opp i eliteserien for norsk rock innen kort tid, og de kan – hvis de får anledning til å videreutvikle det de her har skapt – muligens også bli Motorpsychos største utfordrer før vi vet ordet av det! Mark my words!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.