Disco slik den bør være!!!

Disco slik den bør være!!!

Kroa, Bø – torsdag 30. september 1999

Palace of Pleasure viste seg ikke bare som et band med gode resultater på plate (den nyeste, Popaganda, har fått særdeles mye skryt), men også som et kraftfullt og vitalt liveband. Det er veldig deilig å se et band som skjønner at det å spille live ikke bare handler om å spille musikken sin for så å gå av scenen, men at det gjelder å dra med seg publikum ved å være aktiv på scenen også. Selvsagt får POP voldsom drahjelp av sin egen groovy musikk, men de danser og har det gøy på scenen, oppfordrer publikum til å komme fram mot scenen og snakker tøysete mellom sangene. Musikk handler om kommunikasjon og det har POP skjønt.

Som før antydet, spiller POP svært så dansbar musikk og etter en forsiktig start fra både band og publikum, ble det hele til en eneste stor dansefest. Både bandet og publikum koste seg og stemningen ble etterhvert svært høy. Det beste for bandet var kanskje at det nye stoffet så ut til å fenge publikum mest. Man kaller POPs musikk for dubpop, men jeg vil også få lov til å kalle det for eksperimentell dansemusikk. For dette er musikk laget for å få folk til å danse og det gjør de!

Bandmedlemmenes bruk av flere forskjellige instrumenter skaper et variert og spesielt lydbilde, mens de funky og sexy rytmene suger folkemengden med seg. Det hele sluttet rett og slett for tidlig, for stemningen begynte virkelig å ta av for alvor da bandet forlot scenen etter en og en halv time. Palace of Pleasure bør virkelig ikke undervurderes, dette er et band som vet hva de gjør, både på plate og på scenen. Bare det gjør dem til noe spesielt i norsk sammenheng. Det blir spennende å følgedem videre.

Jeg har vært veldig heldig med mine konserter i høst, for nest etter Furias glimrende opptreden i august, ble torsdagens konsert høstens hittil beste konsert på Kroa. Dansefoten går enda.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.