The Contino Sessions – Vakker gitarstøy

The Contino Sessions – Vakker gitarstøy

Og for å ta det siste først: Iggy Pops innsats som manisk seriemorder i den selvdestruktive energibomben Aisha er med på å heve låten flere hakk. Kanskje albumets feteste spor. Påvirkningen av band som Primal Scream er ellers klart til stede, og Bobby Gillespie er da også vokalist på Soul Actioneer. Dette er likevel ikke noe påtrengende trekk ved The Contino Sessions. Dot Allisons vokalharmonier i Dirge og Aladdin`s Story er blant annet med på å bidra til dette. Sistnevnte for øvrig Death In Vegas’ tolkning av en gammel negro spiritual-standard. Noe som kunne blitt meningsløst patetisk, men som istedet blir en liten spirituell oase midtveis i platen. Rent vakkert er det.

Psychedelia, electronica og low-fi? Death In Vegas flørter med dem alle. Men uavhengig av drumbeats eller sjanger: Den øsende gitarsounden ligger som et lydtett og massivt teppe over hele produksjonen. Til tider på grensen til meningsløs og drepende kjedelig støy, men som oftest er det likevel energi slik regjeringen ikke vil den skal brukes – i store mengder. Så, innimellom, plugger de ut forsterkerne og på nesten Mogwaisk vis serverer deg provoserende vakre melodilinjer.

Innvendinger? Ja, et par spor kunne med fordel ha vært byttet ut, og vel kan det være at de fra tid til annen låner villig fra andre. Men hva gjør vel det når du får det tilbake i form av The Contino Sessions? Ikke noe, så vidt jeg vet.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.