Damp – Fødselpermisjon snart nødvendig?

Damp – Fødselpermisjon snart nødvendig?

Kursiv, Hippie og Drømmedame var alle enkle og umiddelbare poplåter og live har de alltid vært energiske, denne gjengen. Likevel: Det gikk temmelig fort inflasjon i tilsynelatende naive popband, og vi skriver ikke 1997 lenger. Så om det er produsent Yngve Leidulv Sætre gjeninntreden bak spakene (han produserte også Hybel , eller om det er andre årsaker skal være usagt, men musikalsk er det likevel ikke all verden som skiller gruppa fra 97-versjonen.

En viss justering i retning av et tøffere lydbilde er det riktignok å spore på enkelte deler av platen, men makter ikke å rette opp inntrykket av at vi har hørt dette før.

Tverrfløyte kan være sjarmerende nok, men den har de da blåst i ved tidligere fødsler. Spissformulering? Joda, men selv om Trang Fødsel ønsker å holde fast ved sitt eget musikalske uttrykk, bør man makte å ta litt større sjanser enn det som er gjort på Damp.

Hovedproblemet er likevel at låtene har mistet noe av den umiddelbare appellen som enkelte av sangene fra de to foradgående albumene faktisk hadde. Det blir med hederlige forsøk som blant annet i første singel, L.I.G.G. U.N.N.A.

Salgstallene gikk fra 65.000 solgte eksemplarer av Hybel til 25.000 solgte av Feber. Pene tall, bevares, men skal de ha håp om tilsvarende salg i fremtiden bør de komme opp med noe mer spennende neste gang.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.