Premiers Symptomes – Air-samling med mange deilige komposisjoner

Premiers Symptomes – Air-samling med mange deilige komposisjoner

Air har siden gjennombruddet blitt store, og er nå tilsynelatende på «alles lepper» (ihvertfall i min omgangskrets!). Rent stilmessig er ikke innholdet på Premiers Symptomes fjernt fra det de fleste har blitt kjent med gjennom Moon Safari, men det er dermed ikke sagt at materialet blir mindre interessant. Med sin easy listening-variant av sløv techno (eller hva-vi-nå-skal-velge-å-kalle-det) fungerer alt minst like utmerket i denne sammenheng, som vi har blitt vant til fra franskmennenes tidligere utgivelser.

Her finnes både A-sider og B-sider, mer eller mindre i remiksede versjoner, uten at vi dermed snakker om en dance-plate. Air sin musikk er og forblir deilig og avslappende, og flere med meg har en tendens til å kunne nyte deres svale toner mer eller mindre i en sags drømmetilstand.

Det rareste når det gjelder Air er at det samtidig låter direkte tøft! Jeg ser for meg en samling unge hippe mennesker på en-eller-annen privat klubb i New York på slutten av 60-tallet, hvor Andy Warhol beskuer det hele fra kulissene, hvor ungdommen svevende diskuterer musikk og politikk mens de sirkulerer rundt det coole dansegulvet med hver sin drink i ymse farger.

Det jeg vil fram til er at Air atter en gang befester følelsen av å befinne seg i en annen tid, et annet sted! Attpåtil føles det særdeles behagelig å nyte dette i nærvær av Airs flotte komposisjoner…

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.