Voice Of Earth – Trancemosjonelle Art of Trance

Voice Of Earth – Trancemosjonelle Art of Trance

Art Of Trance har gitt ut et samlealbum av brukbart kaliber. De fire-fem første sporene blir lett noe slitsomme i lengden med lite melodi, men en masse rytmer som slår mot deg på en demonstrativt, og noe hensynsfull måte.

Åpningssporet, med en viss Caroline Lavelle på vokal som har amarbeidet med storheter som Massive Attack, Radiohead, Peter Gabriel og Vangelis, er en helt grei men jevnt over likevel kjedelig trancelåt.

Når vi derimot kommer et stykke lengre ut i albumet, skjer noe mer originalt. Først på de siste sporene på andre halvdel av albumet, serveres noe utover den vanlige oppskriften . Det vanlige tranceuttrykket dempes en smule ned, og lyttefrekvensen øker betraktelig. Den musikalske innpakkingen er også mer melodiøst utført. Vi får høre smarte lydspor i «downtempo» mens de forskjellige lydbildene i større grad enn tidligere harmonerer med hverandre. Artister som Dud UK, Easter Island, Stealht, Panorama og Voice Of Earth, har alle noe å bidra med.

Platipus / Art Of Trance-utgivelsen Voice Of Earth med diverse artister kan oppsummeres som en er lyttbar plate, men hvor likhetsprinsippet dominerer litt for mye over hele produksjonen. Sporene begynner hardt og brutalt, og ender gjerne i mer roligere former.

Vi kan godt si at albumet er todelt, hvor siste halvdel klart er å foretrekke. Et samlealbum som dette kan lett falle igjennom og bli intetsigende, og selv om Art Of Trance gjerne kjører seg fast i sin uttrykksform, oppleves Voice Of Earth som en samling med helt OK musikk…

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.