Love’s Asleep – Spennende EP fra Hûsh

Love’s Asleep – Spennende EP fra Hûsh

Etter en promotionsingel utgitt i 1998, ble bandet plukket ut til å spille på by:Larm ’99, der de ble en av fire vinnere av Petres demokonkurranse. Hûsh var også å finne på Ringnes Rockscene på Norwegian Wood i fjor.

Love’s Asleep åpner med en saktegående trip-pop låt med tittelen Is This All. En fin liten sak som lover bra for resten av skiva. Jeg er litt usikker på hvordan jeg vil karakterisere musikkstilen til Hûsh, men en tyngre utgave av Portishead kan kanskje brukes som en sammenligning (dette gjelder spesielt Is This All og avslutningslåta Naked And Weightless).

Uansett; tittelkuttet er neste låt ut, og den finnes i to nesten identiske versjoner, noe som vel er ganske unødvendig. Men Love’s Asleep er i det minste en bra låt, som virkelig vokser etter et par gjennomhøringer. Den har et dramatisk arrangement, og er en suggerende låt som begynner ganske rolig, og bygger seg sakte opp mot klimaks. Flotte greier, og en potensiell mini-hit.

Control er fjerde låta på EP-en, og også det er en bra midtempo låt. Fin variasjon i låtmaterialet her. Siste låt er nok en svevende Portishead-inspirert låt, som imidlertid blir litt for stillestående. Det er tydelig at disse gutta liker å eksperimentere med forskjellige lydbilder, og resultatet blir en ganske fancy EP. Alt i alt er dette en godkjent debut fra et band vi sikkert får høre mer til framover.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.