Y2K – Minner fra en svunnen tid

Y2K – Minner fra en svunnen tid

Y2K betegner det alle snakket om inntil trettiførste desember 1999. Det store sammenbruddet når alle verdens datasystemer skulle slippe opp for tall. Dette har Screwball tatt på alvor, og laget en plate med gjesteartister fra aller fremste rekke på hip hop-fronten. Bare det at platen blant annet er produsert av størrelsene Pete Rock og DJ Premier burde si sitt. De to blir sett på som to av hip hop-musikkens største produsenter.

Ikke overraskende handler tekstene om det harde livet på gata i New York, hvor gutta som kaller seg KL, Hostyle, Poet og Kyron har vokst opp. Gruppen rapper om alt det gangsta-rap skal omhandle; Hat mot, politiet, sex, «gangbanging» og alt det andre som hører til på et album av denne typen. «We are the fucking Screwballs, we do some reel shit to you!», er meldingen til lytterne.

Sporene på platen er jevnt over gode, men legg likevel spesielt merke til de to første låtene etter introen, som er spor nummer en og to. That Shit og F.A.Y.B.A.N. fungerer svært bra i mine ører. Også tittelsangen Y2K utmerker seg som et av høydepunktene.

Personlig drømmer jeg meg tilbake til størrelser som Ice Cube, NWA og Comptons Most Wanted når jeg lytter til hardcore-rap av denne sorten. Så for dere som hørte på hip hop på begynnelsen av 90-tallet: Dette er fett!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.