The Noise Made By People – Sofistikert og selvsikkert

The Noise Made By People – Sofistikert og selvsikkert

Perfeksjonistene i britiske Broadcast har brukt mye tid og energi på å bli fornøyde. Bygging av eget platestudio og mer enn to års intensivt arbeid ligger til grunn for dette albumet. Og ja da, det er mye lyd som fremtrer her. Velorganisert og gjennomarbeidet lyd. Dersom en trekker Massive Attack og Portishead videre ut, sofistikerer låtene og skaper et mer nyansert lydbilde, kan en forestille seg noe i nærheten av hvordan The Noise Made By People høres ut. Hvis en i tillegg legger på en dose psykedelisk støy fra Stereolab og et markant hammondorgel, nærmer en seg ytterligere.

Men dette vil overhodet ikke si at Broadcast er blottet for særpreg. Vokalist Trish Keenas klare og kjølige stemme er i seg selv unik, og når melodiene i tillegg er varierte, med innslag av en rekke ulike genrer, fremtrer bandet både som eksentrisk og egenartet. Å blande ulike musikkstiler er som vi vet ikke et uvanlig fenomen. Heller ikke det å blande tradisjonelle instrumenter med elektronikk og sampling. Men når Broadcast lykkes i å gjøre dette uten å bli kjedelige, skal de ha ros.

Albumet inneholder både fengende og mer sære låter. Come On Let’s Go kan trekkes fram som albumets lystigste, mens Unchanging Window og Look Outside er rolige og melodiøse på en mer tungsindig måte. Dead The Long Year og Tower Of Our Tuning har desidert mest dramatikk over seg og er nok albumets vanskeligst tilgjengelige låter. The Noise Made By People er utgitt på prestisjelabelen Warp Records, noe som i seg selv er et statussymbol. Selskapet som har brakt navn som Jimi Tenor, Squarepusher, Aphex Twin og Nightmare On Wax frem i lyset satser nå alt på Broadcast. Forståelig nok!

Ryktene sier at platen allerede har solgt 100 000 i Storbritannia, og at de har blitt tildelt et velfortjent kvalitetsstempel av pressen. Nå gjentår det å se om suksessen tar av også internasjonalt.

Marthe Rekdalsbakken

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.