White Pepper – Ween fortsatt på topp!

White Pepper – Ween fortsatt på topp!

Nå er det ikke alltid like ekstremt som dette med brødrene Ween. De har også en utrolig evne til å lage fine melodier, ofte med klare referanser til The Beatles. Det enorme albumet The Mollusk fra 1997 er et godt eksempel.

White Pepper er en klassisk Ween plate. Her finnes vakre poplåter som She’s Your Baby og Stay Forever, latinoinspirerte banaliteter i Bananas And Blow og selvsagt et knippe syrelåter i beste Ween-stil. Hør for eksempel på Ice Castles. En merkelig instrumentallåt like sur som Sputniks innrøykte sokker. Det høres ut som noe som ble laget i LSD-rus i en kjeller på 70-tallet en gang. Nå er jo det ikke helt usannsynlig at sangen ble laget i en eller annen slags rus, for Ween er ikke akkurat kjent for måtehold.

Det er også innslag av garasjerock her. Stroker Ace og The Grobe skiller seg klart ut med supertunge gitarer og voldsom pogefaktor. Skal jeg velge meg ut en favoritt fra White Pepper må det være Flutes of Chi, en orientalsk perle av en sang. I tillegg er Back to Basom en passe depressiv ballade. Alt i alt en ny sjefsplate fra Ween som kommer til å holde humøret oppe hos enhver Ween-fan i sommer.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.