Happy To Get Her – Sterk norsk indie-pop

Happy To Get Her – Sterk norsk indie-pop

Bak en finurlig platetittel, og det noe obskure 10″ formatet har Ai Phoenix gjemt seks små perler. Enkelte av låtene gir sterke assosiasjoner til svenske Soundtrack Of Our Lives, mens de på for eksempel The Shore Sometime Before og et par andre minner mer om Yo La Tengo. The Carpet Said Hello derimot har noe udefinerbart Beck-aktig over seg. Det er altså ikke hvem som helst Ai Phoenix blir sammenlignet med, men det har de kvaliteter til å tåle. Greit nok at de ikke har funnet opp noen ny formel, men så lenge de lager så flotte sanger som dette gjør det slett ingen ting.

Ai Phoenix debuterte i fjor med albumet Film, som dessverre gikk undertegnede hus forbi. Happy To Get Her er spilt inn i løpet av en to års periode, men låtene her utgjør allikevel en vellykket helhet, med jevnt høyt nivå.

Vokalist Mona Mørk gjør en god jobb, bandet er samspilte og arrangementene smakfulle. Noen vil si at det er synd at dette bare er ute på vinyl, men til dem vil jeg si at dersom de ikke har platespiller, bør de få ut fingeren og skaffe seg en nå. Dette burde være en god anledning.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.