Beautiful So Far – Stødig oppfølger fra Bertine

Beautiful So Far – Stødig oppfølger fra Bertine

Bertine har forlengst bevist at hun er blant landets fremste kvinnelige popkunstnere, og har også i forkant av årets utgivelse oppnådd betydelig oppmerksomhet rundt singelen Adore Me, som kom tidligere i sommer. På Beautiful So Far framstår Bertine Zetlitz som en betraktelig mer moden og stødigere artist enn hva hun gjorde på forgjengeren. Låtskrivertalentet hennes slår ut i full blomst, hvor hun samtidig virker å ha fullstendig kontroll også på det tekstmessige plan. Det kan til tider virke fristende å utrope unge Bertine til Norges svar på Kate Bush, men jeg er samtidig redd for at det ikke yter henne helt den rettferdigheten hun fortjener. Ikke fordi Kate Bush er det verste man kan sammenlignes med, men fordi Bertine Zetlitz handler om noe helt annet. Talentet er det ellers lite å si på, mens låtene i seg selv også holder en høy internasjonal standard.

På Beautiful So Far har Bertine benyttet Cardigans-produsent Tore Johansson. Albumet er også spilt inn og mikset i Sverige, og det bærer preg av at det er en proff produksjon fra første sekund til siste strofe. Sånn sett bør Bertine Zetlitz med denne plata ha potensiale til å nå ut også utenfor Norges landegrenser. Det som likevel er et ankepunkt, er at jeg innimellom sliter litt med Bertines til tider litt snodige engelskuttale. På sett og vis kan det virke sjarmerende nok, men det skurrer likevel mer enn jeg liker da tendensen gjentar seg utover i albumets totalt tolv spor. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det er, men det er noe rart med måten Bertine strekker ut ordene når hun synger, og jeg får det ikke helt til å stemme overens med platens andre kvaliteter.

Ser man bort fra uttalen, er likevel Beautiful So Far en god popplate hvor det ene høydepunktet avløser det neste. Til tider stråler Bertine Zetlitz i all sin glans som en karismatisk og særdeles overbevisende popstjerne av sjeldent kaliber her til lands. I spor som Spitfire og Closer samt i tittellåten viser Bertine at hun også kan spille på flere strenger.

Totalt sett inneholder Beautiful So Far mange potensielle hitsingler, og kan godt salgsmessig bli dette årets Here We Go Then, You And I (Morten Abel). Bertine Zetlitz virker dessuten å ha tilført produksjonen sitt eget og spesielle særpreg, til tross for en en sikkert krevende produsent som sannsynligvis også har hatt sitt å si for at dette har blitt et gjennomført og jevnt over godt album.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.