Ready To Receive – Lovende, men ikke dyrisk bra

Ready To Receive – Lovende, men ikke dyrisk bra

Ready To Receive åpner derimot veldig bra, med fire kanonlåter på rekke og rad. Først ut er tittelkuttet, som er en fengende låt med høyt tempo og et ganske fancy lydbilde. Her serverer The Animalhouse heftige og kjappe rytmer iblandet lekne akustiske gitarer og tøffe gitarriff. Deretter følger en av låtene som var å finne på en av de to EP’er som ble utgitt i forkant av albumet; Small. Også dette er en høytempo-låt som holder bra klasse.

Deretter følger to roligere låter, hvorav den første, Space Trash, er en erketypisk britpop-ballade det lukter Blur av lang vei. Men det hindrer likevel ikke at låta blir et av albumets høydepunkter. Det aller beste sporet derimot, er neste nummer ut. Animal House er en skikkelig tøff låt, som åpner rolig som en hvilken som helst ordinær ballade. Samtidig har den et spesielt bra trøkk, og vinner også på en fin og fengende melodi. Selv om det på slutten sklir ut til å bli noe anmasete og tildels bråkete, er dette rett og slett et godt stykke musikalsk arbeide.

Og jaggu meg er ikke også den neste låta ganske så fin! Her har vi en ganske ordinær poplåt som nesten kunne vært Teenage Fanclub. Wasted heter den, og følger opp den gode innledningen på albumet. Men herifra og ut er kvaliteten på det som blir presentert noe variabel. Animal, som også var inkludert på en av EP-utgivelsene tidligere i sommer, fenger ikke undertegnede like umiddelbart, selv om den inneholder mange av elementene fra åpningssporet. Deretter følger en god del mer eller mindre ordinærheter. Å bruke ord som «dårlig» yter ikke låtene rettferdighet, men vi har liksom hørt dette blitt gjort bedre før.

Ready To Receive er et jevnt over godt album, men en fin blanding av rolige og raske låter. Stilmessig holder The Animalhouse seg til den gode gamle britpopen; en slags blanding av tidlig Blur og nyere Supergrass. En oppdatert produksjon i ryggen gir plata et lydbilde anno år 2000, og ikke tidlig 90-tall, som ofte er tilfelle med mange av de nye britiske gruppene. Med et noe forbedret låtmateriale, skal det bli spennende å følge Animalhouses videre eksistens.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.