Emotional – Ny glatt soulboy

Emotional – Ny glatt soulboy

Soulgenren har hatt en oppsving de siste årene, etter at artister som Erykah Badu og D’Angelo har klart å revitalisere en noe sliten musikkform med både kunstnerisk og kommersiell suksess. Carl Thomas har nok hørt en del på disse to, og ikke minst gode, gamle Marvin Gaye. Dessverre mangler unge Thomas disse artistenes format både hva låtmateriale og fremføring angår, selv om han selvsagt har en flott stemme.

Det du får her er femten sanger produsert av Puff Daddy. Carl Thomas har skrevet de fleste sangene selv, og særlig I Wish er et vellykket stykke musikk. Det finnes mye annet bra her også, men det hadde ikke skadet om produksjonen hadde litt skarpere kanter, eller om låtmaterialet hadde større variasjon. Jeg vil også fortsette mitt korstog mot for lange CD-utgivelser. Det er helt klart at Carl Thomas ikke har låter eller kvaliteter til å holde interessen i over seksti minutter, og Emotional kunne med fordel vært strippet for et par-tre middelmådigheter. Dette er dessverre noe som gjelder svært mange av dagens CD-utgivelser, der man prioriterer kvantitet foran kvalitet.

Denne platen vil sikkert kunne fungere glimrende som lavmælt bakgrunnsmusikk for en romantisk stearinlysmiddag for to med påfølgende aktiviteter, men på egen hånd holder ikke Carl Thomas helt til mål.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.