Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death) – Skrekkelig bra Manson!

Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death) – Skrekkelig bra Manson!

Heldigvis, for ordentlige Marilyn Manson-fans har bandet tatt steget tilbake til den supermørke Antichrist Superstar-perioden. Coveret er ironisk nok allerede fordømt av diverse platebutikker i USA. Grunnen til at jeg bruker ordet ironisk er at hele hensikten med coveret er å vise at Jesus’ korsfesting er et særdeles voldelig bilde som folk ikke har noen betenkeligheter med. Dette er bare en liten del av det samfunnsmessige hykleriet som får gjennomgå på denne platen. Det meste oppsummeres i The Love Song der refrenget går «Do you love your guns? God? The government?» med et sarkastisk «- Fuck Yeah!» til svar.

Ellers består albumet av totalt nitten spor som er inndelt i fire kategorier: In The Shadow, The Androgyne, Of Red Earth og The Fallen, hvorav den første og den siste delen er for rene genistreker å regne. Singelen Disposable Teens er albumets svar på The Beautiful People fra Antichrist Superstar, mens The Fight Song tar turen innom Blurs Song 2 (!) før den stuper ut i et heftig refreng.
The Death Song, Burning Flag, President Dead og Valentine’s Day er typiske Manson-låter, selv om det hele til tider høres en smule overprodusert ut. Det er også et knippe selvmordsballader her. Coma Black, GodEatGod og tittelsporet, for å nevne node mest konkrete eksemplene.

Jeg er ellers spesielt imponert over den siste delen av platen. Avslutningen Count To Six And Die er helt sjef! Her spiller en person russisk rulett med seg selv og vi hører fem klikk fra avtrekkeren før albumet avsluttes så det er til å få frysninger på ryggen av!

Forhåpentligvis får mannen noe av troverdigheten tilbake etter dette albumet. Mechanical Animals ble liksom litt for ironisk og hele Marilyn Manson-sirkuset ble nærmest en parodi på seg selv. Nå er det på tide med flere provokasjoner. Og det trenger ihvertfall Amerika sårt! Så er du Manson-fan kan du bare prøve deg på å ikke kjøpe Holy Wood…!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.