Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe – Sorgmuntert av Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe – Sorgmuntert av Lisa Ekdahl

Da Lisa Ekdahl slo igjennom med Vem Vet? og albumdebuten Lisa Ekdahl i 1994, ble hun Sveriges (og Skandinavias for den saks skyld) nye sangdronning. Med sin lett eksotiske musikk inntok hun topplasseringer både i hjemlandet og andre land, og endte opp med salg på over en halv million plater.

På det nye albumet er alle tekstene på engelsk, mens de eksotiske understrømmene som tidligere har preget Ekdahls utgivelser fortsatt er tilstedeværende på Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe. Det er også tydelig at Lisa er svært så forelsket for tiden, for dette albumet er en følelsesladet utgivelse fra de to ektefellene. Ekdahl kan forøvrig, med litt hell, befeste sin internasjonale posisjon som musiker med denne utgivelsen.

Lisa Ekdahl har ellers en meget bra stemme som passer fortreffelig til den lett eksotiske retro-bossanovaaktige stilen som hun mestrer perfekt også denne gang. Fjorten lett tilgjengelige og behagelige sanger har fått plass på dette behagelige albumet. Med den stilsikre navigasjonen Ekdahl her kontrollerer, vil jeg tro at hun atter en gang treffer sitt publikums hjerter.

Men det musikalske håndverket vil nok likevel ikke alle og enhver sånn helt uten videre prissette like høyt. Til det er musikken, og framføringen i sin helhet, alt for enkel. Variasjonsgraden i Salvadore Poes sanger blir for eksempel aldri påfallende stor. Alle sangene har et softballadeutrykk som lett blir påtrengende. Ekdahl og Poe kunne ha dykket noe dypere inn i potensialet som ligger begravd dypt nede i noen av komposisjonene. Et mer kritisk utvalg av sanger, kombinert med litt mer variasjon både i arrangement og komposisjon, hadde gjort albumet godt.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.