Genetic World – Stereotypenes lapskausfelle

Genetic World – Stereotypenes lapskausfelle

Siden da har denne formelen blitt dyrket frem gang etter gang, som regel med det resultat at det til stadighet låter blassere enn tidligere. I stor grad går også Télépopmusik i denne fellen.

Genetic World er en utgivelse som kanskje prøver å bite over mer enn den egentlig kan makte. I løpet av platen snuser gruppen på lavmælt elektronika, trip hop, techno og sløy jazz. Til tider er det ålreite munnfuller man får med seg. Men smaken blir i det store og det hele litt for kjedelig og fremstår dessverre som ganske anonym når sluttstreken skal trekkes. Man har på en måte hørt alt før.

Åpningslåta og singelen Breathe ruller i gang med et dempet driv og sløy kvinnestemme salmende på topp, hvor undertegnede tar seg i å nikke fornøyd med på rytmene. Men dette hører dessverre med til unntakene og jeg tar meg selv i å falle fra underveis. Bandet klarer ikke holde på interessen over særlige lange perioder.

Télépopmusiks låtteft er dessverre for anonym og de makter ikke å skille seg fra mengden utøvere i denne sjangeren. Samtidig er store deler av de trekk de gjør med musikken sin gammelt nytt og nærmest utdatert når vi skriver 2002.

Télépopmusik er et ålreit orkester som vet hva de skal gjøre, men de må nok komme opp med noe bedre til neste gang hvis de skal komme seg ut av massen og utfordre sterkere flokkledere som Massive Attack og Lamb. På denne anmelderen virker det nemlig som om de gjør ting fordi de har sett det bli gjort andre steder, istedet for å følge sin egen nese. Musikken på Genetic World er tidvis faretruende lik tittelen på plata: Empirisk fremdyrket i en lab for å skape det perfekte individ…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.