Crowtown – Popgutter med dansebandpotensiale

Crowtown – Popgutter med dansebandpotensiale

De klarer ikke å oppnå annet enn å bli ubudne gjester i det som tross alt er det vakreste som finnes av musikk. Salgstall og ratinger teller nok mer enn noe annet for de to sistnevnte. Når så da noen her oppe langt unna hjertelandet skal lage country har det lett for å være de som tross alt har solgt mest det blir «kopiert» mest fra. Synd.

Brødrene Hjemmen fra Kråkstad utgjør trioen Crowtown, som på denne debutplata er så langt unna country som det overhodet er mulig å komme. Derfor har de gjort smart i å sende med et presseskriv hvor de spør om dette er country eller pop. Det er ikke det førstnevnte og om det er pop? Vel, tja… Det er ihvertfall trygt og uspennende samt skreddersydd for formatert radio med en vassen musikkprofil.

Den ekstra stjerna får Crowtown for låta Stormy Monday Mornings, som bærer preg av at det ikke er bare bandet selv eller profesjonelle Nashville-låtskrivere som står bak stoffet. Som de sier det selv, det er utrolig mange som sitter der borte og spyr ut låter. Fint at de er klar over hvordan det foregår i alle fall.

Her har nemlig Martin Hagfors (Home Groan, HGH) skrevet teksten, uten at det er blant hans sterkeste. Hør heller på det han skriver for seg selv og sine band. Produsent Lars Håvard Haugen (Hellbillies, Respatexans) og gitarguruen Geir Sundstøl deltar også på denne låta. Haugen spiller riktignok på bortimot alle låtene, og Sundstøl på et par andre. Men det er her de får til å høres ut som noe ordentlig og ekte, slik man er vant til fra den kanten.

Det kanskje aller største minuset med dette er vokalen. Sikkert vakkert, men altfor sjelløst og pregløst, høres ut som alt annet og ingenting. Se opp for denne brødretrioen på en danserestaurant nær der du bor. Det tar nok ikke mange årene før det er der de er.

Stig Aasheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.