Live In New York City – Hyggelig gjenhør med gamle helter

Live In New York City – Hyggelig gjenhør med gamle helter

Dette dobbeltalbumet er tatt opp sommeren 2000, på de to siste konsertene av Bruce Springsteens femten måneders gjenforeningsturne med The E Street Band. Og det har blitt en skikkelig mimrestund. Bare fire av de tyve sangene her (Born To Run er med, selv om den ikke står på coveret) er nyere enn Born In The USA-albumet (1984). Og det er i og for seg naturlig, siden dette var det siste studioalbumet Springsteen har spilt inn med The E Street Band.

Låtutvalget er likevel mer spennende enn man kunne frykte. Få hadde vel håpet å tro at vi skulle få oppleve en liveversjon av Lost In The Flood, sist spilt live i 1978, eller Jungleland for den del. Få av Springsteens mest kjente sanger er med, og bare syv av sangene er tidligere utgitt i liveversjoner, og da i tildels svært forskjellige versjoner.

The E Street Band er selvsagt stødige som alltid, og med ni mann på scenen skaper de en virkelig «wall of sound». Bandet låter mektigere og tettere enn noen gang. Nå har jo gutta begynt å passere 50, og de mangler kanskje noe av den energien de hadde for 20-25 år siden, men mye tar de igjen på rutinen. Bruce selv gjør også en god jobb, men stemmen har forandret seg en del, slik at han innimellom høres mer anstrengt ut når han synger.

Delvis har han forandret fraseringen på noen av sangene betraktelig, og jeg synes ikke de nye versjonene av The River og Badlands matcher det han har prestert tidligere. Et annet ankepunkt mot denne utgivelsen er coverheftet, som bærer preg av å være rasket sammen i all hast, og ikke er verken Springsteen eller dette albumet verdig.

To nyskrevne låter presenteres her, og begge er vel blant det beste han har gitt ut etter Tunnel Of Love. Både Land Of Hope And Dreams og American Skin (41 Shots) lover godt for fremtiden til Bruce Springsteen som plateartist.

Bruce Springsteen anno 2000/2001 er langtfra rockens framtid. Springsteen selv har nok også innsett at hans oppgave heller ligger i å være en tradisjonsbærer. Denne turneen var en velfortjent feiring av samarbeidet med The E Street Band, og håpet må være at Bruce klarer å samle bandet i studio og spille inn en verdig fortsettelse av historien om en av rockens beste og viktigste artister og band.

Høydepunkter: Lost In The Flood, Jungleland, Youngstown.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.