Origin Of Symmetry – Energisk oppfølger

Origin Of Symmetry – Energisk oppfølger

Singlene Plug In Baby og New Born, som begge er å finne på Origin Of Symmetry, har allerede vært tilgjengelig en stund, og vist at Muse har mer potent symfonisk rock å tilby enn det som kom til overflaten på den to år gamle debutplata. Albumet bærer tydelig preg av at bandet gjennom hyppig turnevirksomhet og sin stadig større publikumsmasse har samlet opp mengder av energi før de gikk i studio for andre gang.

Gjennom vokalist Matthew Bellamys utpregede falsettsang, som er ivaretatt og videreutviklet siden sist – til glede for mange og sikkert til ergrelse for like mange, har Muse skaffet seg en identitet i jungelen av band som red på Radiohead-bølgen for et par år siden. På Origin Of Symmetry befinner dette bandet seg milevis fra sine idoler fra Oxford, og utdyper i stedet sin musikk gjennom et sound som bringer tankene tilbake til Queens symfoniske rockopera slik de opererte på syttitallet (Jazz, A Night At The Opera).

Muse fremstår ellers som mer energiske enn hva som var tilfellet på Showbiz. Her svever de på en rosa sky bestående av rocka symfonier og svulstige poplåter. Som om de bevisst har påtatt seg oppgaven å stå i spissen for å føre arven etter Freddie Mercury & co. videre. Muse er likevel noe tyngre i uttrykket sitt enn hva Queen var, og vet å slå fra seg mer. Men britene gjør det til gjengjeld med innlevelse og stil og har funnet en formel som kler dem godt. Som i Micro Cuts hvor Bellamy virkelig får tatt seg ut, eller i coverlåten Feeling Good (skrevet av Anthony Newley og Leslie Bricusse, men mest kjent gjennom Nina Simones versjon) som viser en annen side av Muse.

Til slutt kan jeg tilføye at Muse har tatt et steg i riktig retning til tross for at alt på Origin Of Symmetry ikke er like overbevisende. For selv om låtmaterialet jevnt over er bra, mangler de likevel det lille ekstra som kunne ha hevet totalinntrykket et hakk eller to. Singlene er nevnt, men ellers er det lite på Origin Of Symmetry som kommer opp mot perlene Sunburn, Muscle Museum og Unintended fra debuten.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.