No Mercy For You – Et fotballsoundtrack

No Mercy For You – Et fotballsoundtrack

Heller ikke med deres ørtende plate No Mercy For You har disse gamle gutta gjort noe nytt. Etter sigende har de faktisk gått tilbake til den originale sounden. Oi!-punk er preget av en utpreget cockneydialekt og en rå og ubehøvlet attityde som farger hver tone og frase i musikken. Selv på de mer melodiøse låtene er det ikke tvil om at dette er gutter som drikker sine brune og heier på laget sitt med uinnskrenket engasjement for saken. Til å holdt på så lenge, så holder The Business stilen godt. Det er besnærende å høre at menn i sin beste alder fortsatt kan snerre ut animalske gitarriff og guturale vokaler. Med det sagt, er jeg fullstendig klar over at en tur på byen vil frembringe nok av beviser på at menn i sin beste alder fortsatt, og kanskje særlig da, liker guturale vokaler. I The Business’ tilfelle er dette i hvert fall gjort med stil.

Det blir likevel aldri direkte spennende å høre på dette albumet. Men det betyr ikke at det ikke kan by på øyeblikk der foten får en taktfull kontakt med gulvet. Åpningssporet Takers & Users innehar for eksempel et mektig riff. Dette setter riktignok ikke standarden for resten av plata, fordi den er på kollisjonskurs med den enkle vokalen. Flere av låtene på No Mercy For You er ellers fengende og til tider gode. Men dessverre har de moderne tider også innhentet The Business som har festet hele seksten spor til plata, noe som er minst fire låter for mye. Når skal man forstå at det ikke er nødvendig å pakke full en plate med låter? Riktignok klokker dette albumet inn på litt over bare 37 minutter, men problemet er at bare snaue 25 minutter ikke er godt nok til å gjøre albumet nevneverdig interessant. Men som et soundtrack for å gå amok på en fotballtribune, kan vi være enige om at The Business er gutta for jobben. Bare hør på Hell 2 Pay, en låt som kunne ha skremt Lemmy på flatmark…

Kanskje er jeg preget av at dette er det femte punkalbumet jeg anmelder på tre uker, men No Mercy For You er nok kun for de som har en noe over middels interesse for punk og stilartens forskjellige undergrener. Historisk sett er det morsomt å høre The Business messe sin gatepunk. Men i det store og det hele er og blir de aldri mer enn det; gatepunkere.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.