Sirkus Uro – Urovekkende sirkus

Sirkus Uro – Urovekkende sirkus

Uro har også fått hjelp fra poeten Jan Erik Vold og NRK-«kjendis» Ingolf Håkon Teigene. Alt dette legger opp til et interessant og annerledes album. Singelen Uroelementer skapte forventninger til albumet, og det kan avsløres at Lex Lutor, Lasurus og Daffy har skapt et solid verk. I motsetning til for eksempel Klovner I Kamp har Uro laget et gjennomført bunnsolid produkt som har ligget lenge i ovnen. Med god hjelp av Jester, Apollo, Definite, Pen Jakke og Busta Ofte aka Jørg-1, bringer de i form av Sirkus Uro et interessant produkt på banen. Sammen med Jester deltok de i årets National Grand Tee med låta 1984. Denne er forøvrig blant albumets aller sterkeste spor, godt hjulpet av en sinnsykt bra produksjon av Gutta På Skauen. I tillegg har Uro på produsentsiden fått drahjelp fra Mojo (Oslo Fluid), Definite og Kakemonsteret (Apollo). Både Lasarus og Lex Lutor, samt delvis Daffy, bidrar ellers med morsomme og interessante tekster. De er flinke til å fortelle historier, og alle tre har bra flyt og bra stemmer. Når de i tillegg får ytterligere assistanse fra Jester og Pen Jakke blir resultatet bra.

Blant høydepunktene er Skaldetrilogien og Dag 2, mens låter som Er Gutta Mine Med og Nr. 13 dessverre ikke fungerer like godt. På flere av låtene blir utdrag fra gamle norske litteratur- og musikkpromoer brukt som introduksjon. Dette fungerer for eksempel bra i åpningssporet Velkommen. Men når ideen blir gjentatt til det uendelige gjennom flere låter, blir det hele bare kjedelig og irriterende.

Uro har med sitt debutalbum gjort et av de best gjennomførte rap-albumene som er gitt ut på morsmål i Norge. Trioen har klart å levere et album som er skikkelig gjennomført og som opprettholder kvaliteten gjennom hele produksjonen. Sirkus Uro er i så måte det beste norskspråklige hip hop-albumet som er utgitt til dags dato (ved siden av Tungtvanns Nord Og Ned).

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.