They Don’t Know – Ikke så solid

They Don’t Know – Ikke så solid

Nei, nei, og atter nei! UK garage-kollektivet So Solid Crew lager sanger som streber forferdelig mye etter å være retro og old school,, samtidig som det skal være freskt og hipt. Resultatet er ingen av delene. Sangene er slitsomme og oppstykkede, rappingen er masende og heseblesende. God rap skal være tilbakelent, cool og en smule overlegen. Dette er dessverre alt annet enn god rap.

So Solid Crew har fryktelig mye på hjertet, og de har fryktelig mange som vil si noe. Inne i coveret er det bilde av alle sammen, og når man blar igjennom det tenker man at «ja, de var jammen mange gitt». Så blar man om, og det er like mange på neste side. Og neste side deretter igjen!

Følgelig finner man på platen tyve låter der samtlige kjemper om å få plass bak mikrofonen. Riktignok ikke alle på en gang, de har tatt bryet med å dele seg litt opp. Men effekten er blant annet det at det aldri peker seg ut nok klar vokalist, eller hoved-MC. Det er alltid noen nye som skal stresse seg igjennom sine tilmålte minutter, og det ferdige resultatet mildt sagt slitsomt å høre på.

Dette blir nok dessverre kun en plate for hardcorefansen.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.