All Rise – Frysetørket pop på pose

All Rise – Frysetørket pop på pose

Dessverre kommer jeg også over musikk som kun er ferdigblandet underholdning for massene – uten verken dypere mening eller innhold. Blue er nærmest den siste typen.

Mange mener musikk ikke behøver ha en rolle utover det å underholde; enten gjennom radio, (M)TV eller som bidrag på samleplater. Blue er et sammensatt band av unge skuespillere som fant hverandre på guttebandenes ‘audition circuit’, og begynte å synge sammen. Og som bandmedlem Duncan har uttalt: «All we want to do is perform decent songs with tough grooves and soulful vocals».

Men Blue-gutta synger bra, det skal de ha. Hør bare på den velkjente hitsingelen All Rise – med tema lånt av Flåklypa Grand Prix. Problemet er at de låter som de fleste andre guttegruppene som de siste årene har satset på tilsvarende suksess som Take That og Boyzone tidligere har hatt. Blue har ikke et snev av særpreg eller integritet, og deres debutskive All Rise (som delvis er produsert av norske Stargate) vil nok aldri bli et salgsobjekt på Sotheby’s om tyve år.

All Rise er istedet en gudsjammerlig kjedelig plate. Håpløst akterutseilt, med glossy omslag som viser fire gutter med trutmunn og ‘slem gutt’-attityde. Men plata kommer sannsynligvis til å selge i bøtter og spann de nærmeste månedene (gudene skal vite de har solgt mye av sine singler), og hvis du liker popen din lett fordøyelig og søt er sannsynligvis dette også noe for deg. Hvis du derimot foretrekker noe mer å tygge på, bør du styre langt unna denne kvartetten. Lån heller et øre til Michael Jacksons klassiker Thriller, for eksempel, som for tiden er ute i jubileumsutgave.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.